Elle Boutique održan je proteklog vikenda u Hrvatskom glazbenom zavodu u Zagrebu, u jesenskom izdanju i dobrotvornom ruhu, te je pod sloganima #stopostohrvatskidizajn i #zajednozahrvatskiglazbenizavod okupio ‘crème de la crème’ domaće modne scene

“Ovo nije samo modni event nego i prilika za druženje, osjećaj zajedništva” rekla je dizajnerica Branka Donassy, saževši odlično još jedan Elle Boutique iza nas. U šarmantnoj zgradi Hrvatskog glazbenog zavoda održan je u subotu 23. listopada jesenski Elle Boutique koji nas je ostavio pune dojmova.

Imali smo priliku na jednom mjestu okupiti 25 domaćih dizajnera i brendova koji su predstavili kreacije iz aktualnih kolekcija i neke bestsellere: Donassy, Sopar, Krie Design, Lei Lou by Alex Dojčinović, Lokomotiva by Lana Puljić, Link by Ogi Antunac, Hippy Garden i BiteMyStyle by Zoran Aragović, LP Design, Morana Krklec i Studio Marković te House of Kiwi, Culture, Maleza, Mustra, Little Wonder, The All, Mammii Studio, My Mon Mon, Amaranthine, GoRetro Tomislava Macana, Lana and Love, Boris Banović Eyewear, Mia Mar i Natali Jewellery

Ovo jedinstveno modno događanje prigoda je za ljubiteljice i ljubitelje mode da se upoznaju renomirane domaće dizajnere te se informiraju o nekim novim imenima na sceni, ali i za dizajnere da se povežu sa svojim klijenticama, ponovo se sretnu s kolegama, a možda i dobiju neke ideje te ostvare nove suradnje.

Dizajnerica Kristina Burja

“Elle je važna platforma na svjetskoj razini, pa je svaka povezanost s Elleom hvalevrijedna jer na samo jedan ‘klik’ netko može zapaziti rad mladih, ali i već afirmiranih dizajnera iz male zemlje kao što je Hrvatska” rekla je dizajnerica Kristina Burja koja je na Elle Boutiqueu predstavila novu kolekciju brenda Krie Design

“Najviše volim atmosferu Elle Boutiquea i minglanje te priliku da vidim kolege koje inače ne viđam tako često. Na jednom od Elle Boutiquea se desila ideja suradnje između mene i Maje Miletić iz Mammii Studija, što mi je izuzetno drago. Poticajno je za nas dizajnere, ali je i lijepi event na kojem susrećem ljude koje inače možda ne bih. Nakon eventa mi se uvijek jave ljudi koji dođu do mene u atelje i kažu da im se jako svidjelo” ispričala nam je Lana Puljić koja stoji iza brenda Lokomotiva by Lana P.

Lana Puljić

Taj osjećaj zajedništva i podrške vidljiv je i u donatorskom karakteru Elle Boutiquea – magazin ELLE će kao organizator događanja s dizajnerima dio sredstava prikupljenih od prodaje donirati za obnovu zgrade Hrvatskog glazbenog zavoda pogođenu potresom u ožujku prošle godine. Subotnje događanje uveličala je pjevačica flamenca Nina Ćorić uz pratnju gitarista Gorana Žegarca.

Dizajnerica Kristina Burja

Jesenski Elle Boutique protekao je u slavljeničkom tonu jer ovog mjeseca magazin Elle obilježava svoj 19. rođendan, što je bila idealna prigoda za nazdravljanje pjenušcem Vina Laguna! A jedinstveno shopping iskustvo dizajnerskih komada omogućio je Mastercard s dodatnih 20% popusta za plaćanje Mastercard® i Maestro® karticama. Za službeno vozilo eventa pobrinuo se Citroën Hrvatska te predstavio SUV Citroën C3 Aircross. Magazin Elle zahvaljuje se ovim partnerima što su podržali 8. izdanje Elle Boutiquea.

Direktorica Adria Medije Zagreb Ivana Krajinović, predsjednica HGZ-a, Romana Matanovac Vučković, i Nataša Mesarić iz Zebra komunikacija

“ELLE Boutique, modno događanje je događanje pod okriljem magazina Elle koje promovira hrvatske dizajnere – obrtnike i njihov rad. Svjesni smo da ih moramo aktivno podržavati jer su njihova predanost i uspjesi baš ona pokretačka snaga koja je potrebna našem društvu. Jednaku pokretačku snagu ima i glazba – pa smo u Hrvatskom glazbenom zavodu danas s posebnim razlogom. Naime, dio sredstava od prodanih artikala na jesenskom izdanju Elle Boutique-a donirat ćemo za obnovu ove važne zgrade, stare gotovo 150 godina, koja je pretrpjela je velika oštećenja u potresu prošle godine. Ova ‘kuća u kojoj stanuje glazba’ također je kuća u kojoj su snimljene mnoge modne priče domaćih dizajnera, pa pozivamo sve zaljubljenike u glazbu, modu, Hrvatsku i Zagreb da podrže ovu inicijativu. Ujedno ih i pozivamo da nastave podržavati lokalne dizajnere, poduzetnike i modne kreativce kupnjom proizvoda s domaćim potpisom. Hrvatskom glazbenom zavodu želimo što bržu obnovu i veselimo se novim notama koje ćemo ovdje slušati i događanjima koja ćemo ovdje ubuduće organizirati” poručila je Ivana Krajinović, direktorica Adria Medije Zagreb, izdavačke kuće koja izdaje magazin Elle.

#elleboutique2021 #stopostohrvatskidizajn #zajednozadomacumodu #ellecroatia

 

Tekst Kristina Stakor za Elle Hrvatska 
Fotografije  Bojan Zibar, Robert Gašpert i Filip Hofer za Elle Hrvatska

Sve za vaše vjenčanje