Bridal modne kolekcije najavljuju živu i zanimljivu sezonu u kojoj se slavi ženstvenost i senzualnost, ali i modna sloboda

Modna predviđanja u svijetu vjenčanja posebna su poslastica za nove generacije budućih mladenki i za sve one koji cijene vjenčanu modu. Bridal kolekcije posebne su jer se predstavljaju godinu dana unaprijed, a put od ideje do kolekcije pa od revija do tržišta prilično je dug i upravo je sada pravi trenutak za odabir vjenčanice za proljeće i ljet0 2022. A što će se nositi? Modni optimizam, osobnost i veselje predstavljeni u obliku obožavanih modela hlača i haljina lepršavog volumena te čarobnih rukava. Ističu se modeli s floralnim motivima i korzetima te mini modne vizije maksimalnog dojma. Nemali broj dizajnera bio je inspiriran nekim sretnijim modnim dekadama pa prevladava svojevrsni modni throw back, retro stil. A modna najava sezone očekuje vas na Festivalu vjenčanja “Reci DA” koji će se održati 20. i 21. studenoga 2021. na novoj atraktivnoj lokaciji u Family Mallu, Škorpikova 11b u Zagrebu, gdje vas očekuju i odabrani saloni vjenčane mode.

Cvijeće, cvijeće

Yolancris

Što se nosi u proljeće? Floralni motivi, naravno! A oni kao da su dotaknuli svaku kolekciju – od čarobnih trodimenzionalnih aplikacija do vezenih i oslikanih motiva. Ovaj trend nije nepoznat, ali čini se da u viziji vjenčane mode za proljeće-ljeto 2022. upravo on nosi snažnu dozu optimizma, uz nadu da će moda ponovno cvjetati. Vesele raznolikost modela za svaki stil i činjenica da bijela više nije jedina opcija jer vjenčanja su se preselila u prirodu, vrtove i na ulice.

Duboki dekolte

Anne Barge

Ovaj stil nije novost, ali novost je to što su ga prigrlili brojni dizajneri. Duboki dekolte, koji se često naziva i V izrez, forma je koja se dobro slaže s izazovnijim, ali i s romantičnim modelima vjenčanica, haljinama s rukavima i bez njih, uskim i raskošnim siluetama. Ovom su se trendu priklonili dizajneri visoke i konfekcijske vjenčane mode, a mladenke ga vole jer vizualno izdužuje siluetu.

Velike mašne

Halfpenny London

Vjenčana moda ne odustaje od mašni te su i dalje u trendu one impresivnih veličina, a nose se uz sve modele vjenčanica, bilo da je riječ o slim haljinama ili onim slojevitog, raskošnog volumena. Osim što su jedan od najromantičnijih detalja vjenčane mode, mašne su svojevrsni potpis umijeća modnog stvaranja, mini modna arhitektura, doza potrebnog pretjerivanja, pa ona slavna rečenica „The bigger the bow, the better the drama” vrijedi i u 2022. godini.

Kratko, kraće

Peter Langer

Midi i mini vjenčanice odlično se uklapaju u neformalnije svečanosti. Haljine do koljena ili one još kraće nalaze svoje mjesto u svakoj kolekciji bez obzira na dužinu i količinu tkanine od koje su izrađene jer predstavljaju mala umjetnička djela. Savršen su odabir za mini i mikro vjenčanja, ali ne zaboravite da mini voli maksi dojam koji možete postići velikim velom, rukavicama, mašnama…

Nose se i korzeti

Eisen-Stein

I to ne oni klasični nego bodi korzet modeli koji savršeno oblikuju tijelo te se naziru svojom negliže formom. I ovaj stil nije nov, ali je za razliku od prošlih sezona sveprisutan, jer osim što je vrlo ženstven i senzualan, oblikuje haljinu poput skulpture. Nosi se u raskošnom princeza stilu dojmljivih tkanina, kao i u lepršavim formama stvorenim za vjenčanja uz obalu mora.

A za sve mladence te zaljubljenike u svijet vjenčanja nezaobilazno mjesto na kojem će pronači sve za vjenčanje iz snova upravo je Festival vjenčanja “Reci DA” koji će se održati 20. i 21. studenoga 2021. na novoj atraktivnoj lokaciji u Family Mallu, Škorpikova 11b u Zagrebu, mjestu koje predstavlja novi format shopping centra za uređenje interijera i zabavu. Na Festivalu vjenčanja “Reci DA” očekuju vas brojni izlagači, zanimljiv program i bogate nagradne igre.

PREDSTAVLJAMO izlagače – SALONE VJENČANICA!

ARTAJAN vjenčanice & vjenčanja

Nikolina WEDDING STORE

VESNA SPOSA

NANCY SHOWROOM

Vjenčanice The ONE

Katjusa VJENČANICE

Royal Bride

STRESS – Najam vjenčanih i svečanih haljina

VJENČANICE BIBA

KARIZMA POROČNI ATELJE

LJUBAV Salon vjenčanica

ALYCE Paris

I DO WEDDINGS

ANALUNA BRIDAL

CIPELE

Högl Shoe Fashion

DJEČJA MODA

Koko Kids Store

 

Family Mall (ex Solidum) svojim zanimljivim konceptom, najvećim izborom trgovina namještajem u regiji, zabavnim sadržajima i ugostiteljskim objektima privlači posjetitelje iz cijele Hrvatske i susjednih zemalja. Prostire se na više od 32.000 m² prodajne i zabavne površine te posjeduje dva velika besplatna parkirališta sa 780 parkirnih mjesta. Broj izložbenih prostora na događanju bit će ograničen sukladno prostoru i epidemiološkim mjerama.

 

Tekst Martina Rafaeli

Fotografije Story vjenčanja press

Sve za vaše vjenčanje