Ljepotu i posebnost hrvatskog bridal dizajna oblikuju dizjaneri koji bez obzira na okolnosti, iz sezone u sezonu, oduzimaju dah budućim mladenkama. Predstvaljamo novu bridal kolekciju Borisa Pavlina

Zaljubljenici u vjenčanu modu Borisa Pavlina znaju da su njegove lookbook kampanje vrata su u neki drugi, bajkovitiji svijet, u kojem ovaj hrvatski couturier živi svoje modne priče. Delikatne i sanjive, pomalo sjetne ali uvijek beskrajno romantične, mizanscene koje stvaraju želju baš poput unikatnih custom made komada po kojima je i poznat.

Zato je posebna čast predsatviti Carte Blanche, novu kolekciju nastalu u vremenu globalnog lockdowna, strepnje i usamljenosti, u kojoj je stvoren mikrokozmos u kojem možeš učiniti bilo što. Inspirirana buntom sedamdesetih provučenim kroz prizmu izolacije, kreirana je estetika krhka i oštra poput papira. U četrnaest vizuala, kroz objektiv tima Matković/Vild, ispričane su ideje i osjećaji istog broja mjeseci pretvorenih u tkaninu.

Istraživanjem svile, od mekih kremastih baršuna, do prozračnog ali čvrstog organdija, svaki se od modela iz nove kolekcije sljubljuje sa ženskim tijelom na svoj jedinstven način. Ne postoji jedna Pavlinova žena, svaka je drugačija i nova, razigrana i ozbiljna, nježna i jaka. Lijepa u svojoj različitosti.

Rad na haljinama često traje tjednima, koristeći tehnike visoke mode pri ručnoj izradi svakog modela. Kroz sate i sate veza, drapiranja i modeliranja, nastaju jedinstvene kreacije, njih samo četrdesetak godišnje, koje svoje vlasnice vrlo često nalaze van granica hrvatske, među poznavateljicama slow fashiona.

Dizajn Borisa Pavlina možete vidjeti uživo u showroomu u Mesničkoj 28 u Zagrebu, ili online na www.borispavlin.com

 

foto: Franjo Matković i Senja Vild

kosa: Maja Misirić za Monet

make-up: Sanja Agić

model: Hana Fort-Mlakar, Talia

art direction: Boris Pavlin

Sve za vaše vjenčanje