Jer ovo su beauty tajne slavne Audrey Hepburn

Znate li da je ova misao ‘Prava ljepota žene vidi se u njezinoj duši’ iskreno mišljenje slavne Audrey Hepburn?! Pripadnica generacije slavnih glumica, Grace Kelly, Marilyn Monroe i Ava Gardner, pamti se po umilnoj ženstvenosti i neprolaznoj ljepoti ali i po savjetima o ljepoti koje je rado dijelila. A ti su savjeti tako vrijedni i dana danas.

Hidratacija

Glumica je koristila razne hidratantne kreme i ulja no najvažniji korak bio je hidratacija iznutra. Pila je puno vode, a to je potvrdio i njezin sin u knjizi ‘Audrey at Home: Memories of My Mother’s Kitchen’.

Zdrava prehrana

Kao i unos tekućine, stručnjaci nekad i danas slažu se u jednom: ključ zdravlja je zdrava prehrana. Iako smo u ‘Doručku kod Tiffanyja’ mogli vidjeti Audrey kako pije alkohol, puši cigarete i jede kroasane, u stvarnom životu preferirala je zdravu prehranu koja se temeljila na povrću. Jela je vrlo malo mesa, a pomalo iznenađujuće s obzirom na njezinu figuru, obožavala je krumpire.

Zaštitini faktor

Audrey je svoju aristokratsku porculansku put održavala izbjegavanjem sunca i korištenjem zaštitnog faktora – bez iznimke. No njega kože ne odvija se samo danju već i noću, tako da su svjež zrak i dovoljno sna također bili važna stavka u Audreyinoj rutini.

Naglašene oči

Što je crveni ruž za Marilyn, to je crni tuš za Audrey. Zvijezda ‘Doručka kod Tiffanyja’ zauvijek će ostati zapamćena po svom srnećem pogledu naglašenom gustim trepavicama i sigurnim potezom crnog tuša. Njezin vizažist Alberto De Rossi prvo bi povukao potez crnim tušem, a zatim nanio nekoliko slojeva maskare. Prije i nakon nanošenja maskare, trepavice je pročešljavao pincetom, ali nasreću, danas ipak postoje sofisticiraniji alati. Njezin pogled bio je uokviren gustim i tamnim obrvama kakve su i danas moderne. Počešljane obrve dodatno je naglasila tamnosmeđom olovkom za obrve.

Čišćenje lica

Nijedna makeup rutina nije završena bez adekvatnog čišćenja, a glumica je i sama naglašavala da je skidanje filmske šminke ključan korak za njegu kože. No tu nećemo u potpunosti poslušati Audreyin savjet, jer je svojedobno izjavila da koristi sapun i vodu. Danas ipak postoje različiti preparati za čišćenje lica i skidanje šminke koji su prilagođeni različitim tipovima kože te osim uklanjanja dekorativne kozmetike, njeguju kožu.

 

Tekst Martina Rafaeli

Fotografije Profimedia

Sve za vaše vjenčanje