Zasigurno ste, ukoliko pratite seriju ‘The Crown’, pod dojmom odlične glume, ambijenta kraljevskih palača, ali i savršenih kostima te stilizacije likova kroz make up i frizure. Prema komunikaciji tima koji stoji iza serije, za ovu četvrtu sezonu, baš kao i one prethodne, puno se pažnje posvetilo izučavanja svakog, pa i najmanjeg detalja. Cate Hall, hair & make up designer za seriju, izjavila je kako je mjesecima istraživala izgled princeze Diane kroz godine. Isto je radila i za ostale likove, poklanjajući pažnju svakoj promjeni kroz vrijeme.

Impresivno je kako je kroz seriju pokriveno Dianino odrastanje, (inače Dianu glumi Emma Corrin), od djevojke do prelijepe žene a veliku ulogu odigrali su upravo šminka i styling kose.

Bilo je važno održati specifičnu frizuru tzv. Diana cut, a posebno je impresivan prijelaz s prirodnog na glamur stil, u čemu je presudan i sam make up, pa u prvih nekoliko nastavaka nisu koristili tekući puder.

A beauty trendovi ’80 savršeno su prikladni za isticanje karakteristika stila toga vremena, vremena u kojem se manje inzistiralo na krutim frizurama, birao se vrlo prepoznatljiv stil šišanja, odlazilo se na minival.

Princeza Diana često je koristila plavi eye liner i maskaru, elemente koji su i nakon njezine smrti ostali klasici njezinig stila. Inspirativno i za današnja stilska kretanja.

 

TEKST Martina Rafaeli

FOTOGRAFIJE Profimedia

 

Sve za vaše vjenčanje