Briga za top izgled na dan vjenčanja uključuje puno elemenata a jedan od najvažnijih je briga za kosu, posebno ukoliko planirate vjenčanje krajem ljeta ili u ranu jesen. Stoga, savjetima i redovnom brigom do sjajne i njegovane kose

Ukoliko planirate vjenčanje nakon ljetnog odmora zasigurno razmišljate kako održati preplanuli ten, koji make up stil odabrati te kojom frizurom zaokružiti savršeni izgled. A nema dobre frizure ukoliko vam je kosa bez sjaja, ispucalih vrhova i bez njege, što je najčešće posljedica izčaganja kose suncu i vodi. Kako bi spriječili neugodna iznenađenja krajem ljeta ne zaboravite na svakodnevnu brigu i njegu. baš poput one za kožu i preplanuli ten.

Vaša kosa treba zaštitini faktor – osim losiona za tijelo, zaštitni faktor sadrže i neki šamponi, regeneratori te sprejevi protiv štetnog djelovanja UV zraka. Bacite se u potragu!

Nahranite kosu – ljeti je kosa podložna isušivanju, stoga će joj dobro doći hidratantne hranjive maske namijenjene njezi poslije sunčanja. Priuštite joj tretman njima barem jednom tjedno. Postoje i razna ulja za njegu kose koja možete nanositi na svakodnevnoj bazi, odnosno dok boravite na plaži. Ako za sunčanje koristite maslinovo ulje, ne zaboravite ga nanijeti i na kosu. Nabavite i sprej za vlaženje kose i njenu njegu na velikim vrućinama te prskajte kosu nekolikoputa dnevno.

Vrhovi su važni – zato prije odlaska na ljetovanje posjetite frizera i podrežite vrhove. Usput ćete si i osvježiti frizuru. Postoje i posebni proizvodi za njegu vrhova i sprječavanje njihova pucanja. Ako treba, nanosite ih svaki dan.

Izbjegavajte česta pranja – nemojte kosu tretirati šamponom prilikom svakog tuširanja, kao ni svaki dan. Dovoljno ju je samo isprati od slane ili klorirane vode. Prečestim se pranjem skida prirodni zaštitni sloj masnoća na koži glave što može dovesti do pojave suhog tjemena i prhuti.

Šešir je više od mode – kosu ćete od sunca fizički zaštititi šeširom, kapom ili kakvom zgodnom maramom.

Sve za vaše vjenčanje