Savršen izgled na vjenčanju je važan pa uz savjet da povjerenje poklonite profesionalcima donosimo i praktične trikove

Volimo sjajnu kožu, ali ne sjaj koji je odraz visokih ljetnih temeperatura, posebno na dan vjenčanja. I dok je najbolja preporuka držati se profesionalne šminke i klimatiziranih prostora donosimo savjete kako bi se i pri samostalnom šminkanju i održavanju šminke zaštitili od nakupljanja te topljenja šminke.

Manje je više

Obični dani možda ne zahtijevaju ‘full makeup look’, no ima i onih posebnijih prilika poput vjenčanja ili izlazaka u kojima želite zablistati, ali ne od znoja! Vizažisti u tom slučaju preporučuju koristiti manje proizvoda – manje količine seruma, hidratantne kreme i ostalih proizvoda koje inače koristite kako se ne bi rastapali na koži. Također, ukoliko želite prikriti neke nedostatke na koži poput prištića, uboda komaraca ili mrlja, bolje je ciljano koristiti korektor, nego cijelo lice prekriti tekućim puderom.

Način aplikacije

Ukoliko je podloga u obliku tekućeg pudera nužna, važan je i način aplikacije. Umjesto prstiju ili beauty blendera, podlogu nanesite četkicom, tiskujući ga u kožu i razmazujući ga kružnim pokretima, a veću pokrivnost možete postići nanošenjem u slojevima. Druga opcija, koja je manje pokrivajuća, ali će pridonijeti efektu ujednačenog tena su tonirane kreme – dobra ljetna opcija su one sa SPF faktorom.

Vodootporne maskare i tuševi

Iako vjerojatno nećete ići na plažu s ‘full makeupom’, znojenje i izlučivanje sebuma u vrućim i vlažnim danima često rezultira time da nam je maskara svuda osim na trepavicama, a sjenilo u zebrastim uzorcima namreškano na kapcima. Iz tog razloga, odlična ljetna varijanta su vodootporne maskare i tuševi koji su puno rezistentniji na vanjske utjecaje. A što se sjenila tiče, izbjegavajte kremaste teksture preko dana, a prije puderastih sjenila na kapke možete nanijeti posebni primer koji će pomoći da sve ostane na mjestu.

Blotting paper

Posebne tanke papirnate maramice za lice odlično su sredstvo za upijanje viška masnoće te instant način da uklonite neželjeni sjaj. Možete ih koristiti tijekom nanošenja makeupa, ali i tijekom dana kada osjetite da vam se lice počinje sjajiti na mjestima na koje definitivno niste nanijeli highlighter.

Završni touch

Fiksirajući sprej ili ‘setting spray’ držat će makeup čvrsto na mjestu, pa će ga čak biti teže skinuti prije spavanja. Iako je česta stavka brojnih makeup tutoriala tzv. ‘baking powder’ za fiksiranje cijelog makeupa, bolja ljetna opcija za one iznimne trenutke kada je nužno da sve ostane na svom mjestu (a vi izgledate besprijekorno za eventualno fotkanje) je ovakav sprej.

 

Tekst Martina Rafaeli / Elle.hr

Fotografija Unsplash. Everton Vila

Sve za vaše vjenčanje