Brojne buduće mladenke u beauty pripreme za dan vjenčanja uključuju i njegu te oblikovanje obrva. Donosimo savjete uz koje će i vaše obrve biti ukras vašeg lica

Beauty njega nezaobilazni je dio beauty rutine svake mladenke, a dio te rutine zasigurno je i njega obrva. jer osim što licu daju savršeni okvir, obrve su važan dio lica koji također ukazuje na stanje vašeg zdravlja jer svaka promjena u smislu pojačanog ispadanja, gubitka dijela obrve ili promjene na koži ispod dlačica upućuje na promjene koje se dešavaju u samom tijelu. A to je važno kako se obrve ne bi doživljavale kao isključivo estetski detalj i kakao bi njegu obrva prepustili stručnjacima. A kako vi sami možete brinuti za svoje obrve? Otkrivamo.

1. Pravilno oblikovanje

Prislonite pincetu uz vrh hrbata nosa (ne uz njegov najširi dio koji se nalazi ispod) i uspravno je stavite na obrve. Tako ćete otkriti gdje bi vam trebale započinjati. Prilikom oblikovanja, slijedite prirodni oblik i luk svojih obrva. Prirodan luk koji tvore vaše obrve otkrit ćete tako da prstima nježno pređete po čeonom luku.

2. Ne pretjerujte s čupkanjem

Oblikovanjem obrva nastojte naglasiti ono što imate, nemojte se zanijeti i pretjerati s čupkanjem. Obrve svedene na tanku crtu su OUT. Obrve čupkajte pred običnim, a ne ogledalom koje povećava. Zbog njega žene često devastiraju vlastite obrve. Obrve treba čupkati svakih 4-6 tjedana, nikako češće. I naravno, odaberite kvalitetnu pincetu kojom ćete moći uhvatiti i najtanje dlačice.

3. Pripremite ih za make-up

Iako se primer može i preskočiti, na obrve ga je dobro nanijeti jer će make up učiniti postojanijim. Ono što svakako trebate učiniti jest da ih počešljate češljićem za obrve. U tu vam svrhu može poslužiti i čista četkica za maskaru. Ako ste stavili primer, počešljajte ih nakon njegova nanošenja.

4. Istaknite ih s mjerom

Završni korak uključuje nanošenje olovke ili sjenila kojim ćete popuniti i istaknuti obrve. I tu valja izbjegavati svako pretjerivanje koje će narušiti prirodan look. Olovkom prvo nježno iscrtajte vrh, pa dno obrve, a potom lagano ispunite sredinu. Želite li ih jače naglasiti nanesite malo više boje pa prođite češljićem kroz njih. Tako neće izgledati kao da su istetovirane.

 

Tekst Martina Rafaeli / Elle.hr

Fotografije Profimedia

Sve za vaše vjenčanje