Pustolovnog ste duha, volite prirodu i čarobne lokacije? Predstavljamo vam pustolovna vjenčanja, trend koji je osvojio svijet

Često kažu da se najbolja iskustva nalaze s druge strane naše zone komfora. Ona možda i iziskuju dodatan trud i koju kap znoja više, ali sigurno ste bar jednom u životu bili u situaciji da nakon dosta napora i truda kažete: ‘Vrijedilo je’. Sličan ushit možete očekivati i ako se odlučite organizirati pustolovno vjenčanje – vjenčanje koje je sve, samo ne tradicionalno. Pustolovno vjenčanje je baš to što mu i ime kaže, pustolovina s najsretnijim mogućim završetkom, fleksibilno i u potpunosti prilagodljivo vama i vašim željama. Vjenčanje u kojem visoke potpetice i svečane cipele mijenjaju npr. gojzerice i ruksaci.

Ovakva vjenčanja često se organiziraju na zabačenim mjestima u srcu prirode, a samo planiranje i organizacija značajno se razlikuje od organiziranja tradicionalnog vjenčanja. U današnje vrijeme svijet vjenčanja raznolikiji je nego ikad, pojavljuju se novi trendovi koji vrlo brzo zamjenjuju stare. Jedan od takvih trendova je i elopement, vrsta vjenčanja koja uglavnom uključuje dvoje mladih koji razmjene zavjete sami, često na nekom putovanju ili dalje od mjesta gdje inače žive. Pustolovno vjenčanje moglo bi se smatrati posebnom kategorijom elopementa koji se odvija duboko u prirodi i obično je sam dolazak do lokacije vjenčanja pustolovina sam po sebi. Za razliku od većine elopementa, pustolovno vjenčanje može uključivati veći broj uzvanika, no ni približno onoliko koliko ih se nađe na tradicionalnom vjenčanju.

Za najbolje moguće iskustvo pustolovnog vjenčanja, bilo bi poželjno da vi i vaš partner volite provoditi vrijeme u prirodi. Ako ste takav tip osobe, tad će vam se ova vrsta vjenčanja činiti kao najlogičniji mogući izbor. Niz faktora odlučuje koliko će neko vjenčanje biti pustolovno ili manje pustolovno, a na vama je da izaberete najbolje mjesto i uskladite ga s ostalim elementima u organizaciji. Izbor prave lokacije jedan je od najvažnijih detalja pustolovnog vjenčanja. Važno je, ako je moguće, posjetiti lokaciju barem jednom prije početka planiranja te odrediti koliko je vjenčanje na toj lokaciji izvedivo. Ako želite simboličko vjenčanje na kojem ćete biti prisutni samo vi i partner, u tom slučaju većina lokacija dolazi u obzir. Međutim, ako želite više uzvanika, vjenčanje pred matičarem te ostale detalje koji idu uz vjenčanja, u tom slučaju se morate prilagoditi i odabrati pristupačniju lokaciju.

Organizacijski, pustolovno vjenčanje lakše je isplanirati i organizirati nego tradicionalno vjenčanje. Brojni troškovi vjenčanja, poput najma sale, cateringa i sl. ovdje ne postoje. Javljaju se, međutim, drugi troškovi poput izlaska matičara na teren. Budući da je na pustolovnim vjenčanjima obično prisutan manji broj gostiju, trošak organizacije može biti višestruko manji nego kod organizacije tradicionalnog vjenčanja. Uspomene na pustolovno vjenčanje daleko su življe i postojanije, a fotografije često spektakularne. Zamislite samo vjenčanje pod visokim klisurama planina prekrivenih snijegom.

Hrvatska je savršena zemlja za organizaciju pustolovnog vjenčanja i čest je odabir mnogih parova koji dolaze iz drugih zemalja. Netaknuta i raznolika priroda glavni su hrvatski adut kad je riječ o ovakvim vjenčanjima. Jednako su popularne zabačene plaže i visoki planinski vrhovi, a pustolovno vjenčanje možete organizirati i u bilo kojem nacionalnom parku ili parku prirode. Na Zapadu su ovakva vjenčanja popularna već dosta vremena, a čini se da taj trend dolazi i u Hrvatsku.

Test Andrea i Mario, Love and Ventures

Fotografije Love and Ventures

Sve za vaše vjenčanje