Ovo nije samo priča o okusima i dekoracijama vjenčane torte, ovo je priča kako se pažljivo a opettako jednostavno odabrala torta za vjenčanj ekojeg se rado prisjećamo

Princ Harry i Meghan Markle za svoje su vjenčanje puno pažnje posvetili detaljima. A onaj najukusiji detalj 18. svibnja 2018. zasigurno je bila njihova vjenčana torta. A sjećate li se kakvu su tortu odabrali? Ukusnu proljetnu tortu od limuna i bazge, s biskvitnom bazom nadjevenom ukusnom kremom te dekoriranu jestivim cvijećem. Povjerenje za izradu  torte ukazali su kalifornijskoj slastičarki Claire Ptak, mladu slastičarku koja vodi “Violet Bakery” u Londonu, u kojoj se jedu najfiniji cupcakesi, torte i kolači. O samoj torti netom prije vjenčanja oglasio se preko društvenih mreža i britanski dvor porukom uz fotografiju torte: “Vjenčana torta koja će se poslužiti na prijemu. Dizajnirala ju je Claire Ptaki a pripremljena je od sirupa od bazge napravljenog u kraljičinoj rezidenciji u Sandringhamu, od bazgi koje rastu na imanju, te od lakog biskvita, jedinstveno za kraljevski par.”

Zanimljiv detalj bio je i taj što je slastičarka Claire odrasla u Kaliforniji, stekla popularnost organskim receptima i  pisanjem o hrani, a Meghan ju je upoznala radeći intervju za svoj sada ugašen lifestyle blog The Tig.

TEKST Martina Rafaeli

FOTOGRAFIJE Profimedia

 

 

Sve za vaše vjenčanje