U trend je retro vibra u svijetu vjenčanja pa je ovo odlična prilik aza prisjetiti se jednog od najneobičnijih vjenčanja svijeta slavnih

12. svibanj 1971. St. Tropez. I vjenčanje dekade. Da, govorimo o vjenčanju Micka Jaggera i njegove prve supruge Biance! Bio je to događaj za pamćenje, jer vjenčao se front man Rolling Stonesa, a lista uzvanika bila je kao da ste organizirali koncert s najvećim glazbenim zvijezdama toga vremena. Od Beatlesa su sa mladoženjom u privatnom avionu doputovali Rino i Paul, Eric Clapton, članovi Stonesa… A bilo je to i nepozvanih gostiju – stotine svjetskih fotoreportera koji su se okupili kako bi uhvatili koju fotografiju vjenčanja desteljeća. Upravo su oni bili i odgovorni za nezamislivu gužvu zbog koje su mladenci kasnili na termin vjenčanja. Nakon civilnog vjenčanja par je razmjenio zavjete i u kapelici Sv. Ane i to uz glazbu iz filma Love Story.

Na partyju u obližnjem Café des Arts okupilo se oko 200 uzvanika koji su se zabavljali dugo u noć. A osim gužve, suludog protokola i histerije oko njihovog vjenčanja ono što je neizostavno za spomenuti je to da se Bianca Jagger zahvaljujući modnom odabiru za samo vjenčanje zapisla na listu ikona vjenčane mode. Ova je ljepotica iznenadila i oduševila (a oduševljava i dan danas) kombinacijom s potpisom Yves Saint Laurenta – bijeli savršeni YSL Le Smoking sako u kombinaciji s dugom suknjom i šeširom širokog oboda i mini velom, modna su kombinacija za pamćenje.

Da tako ’70, tako chic, i da, tako trendi! Vjerovali ili ne, ona je upravo tada zadala nove modne standarde, dok je mladoženja odjenuo odijelo zelene boje i šarene cipele. Nakon vjenčanja par se otputio na bračno putovanje, desetodnevno uživanje na jahti oko Korzike i Sardinije.

Njihov brak je potrajao do 1979.

 

TEKST Martina Rafaeli

FOTOGRAFIJE Profimedia

Sve za vaše vjenčanje