Kako opisati vjenčanje na Mallorci? Za to nije dovoljno samo nekoliko riječi, ali ako povežete pojmove poput Mediteran, otočna arhitektura, plavo more i plavo nebo, impresivni kaktusi, stabla maslina te predivni mladenci – na korak ste bliže stvarnom doživljaju

Ovo je priča o minimalističkom vjenčanju iz bajke na doista posebnome mjestu. Mjesto je to okruženo visokim zidovima, u savršenoj ružičastoj nijansi za koju su odgovorni snaga sunca i vjetra. Mjesto je to koje ćete pronaći pod nazivom Villa Els Comellars i koje su naši mladenci, Meike i Raphael, odabrali za svoje vjenčanje. Osim arhitekture koja oduzima dah, oduševljava i što je vila okružena divnom prirodom. Ovaj je par poželio minimalističko vjenčanje koje se pretvorilo u čarobnu svečanost ljubavi i stila. Od samog početka planiranja vjenčanja Meike je bila sigurna da ne žele klasično, već viđeno vjenčanje.

Njihova je želja bila organizirati vjenčanje koje će biti povod za druženje s dragim ljudima, događaj na kojem će se svi dobro provesti, ali i opustiti. Poželjeli su vikend-odmor za svakoga gosta. I upravo zato odabir je bio jasan – Mallorca. Savršena lokacija, idealne temperature i puno sunca, mjesto u koje je par zaljubljen godinama. Ljetno vjenčanje pružilo im je i mogućnost odabira neklasične vjenčanice i laganog svijetlo plavog lanenog odijela. I nisu pogriješili jer se njihov stil savršeno uklopio u prostor koji se odlikuje pravilnom geometrijom, vrlo čistim interijerom te pažljivo odabranim detaljima. Ceremonija vjenčanja održala se uz bazen, a fotografije koje dočaravaju posebnost trenutka nastale se, zamislite, tako što je fotograf David Mihoci ušao u bazen! Bio je to uvod u čarobno druženje na terasi vile.

Zanimljivo je bilo i to što su klasične cvjetne dekoracije zamijenile svijeće – puno svijeća te veliki bijeli baloni oko bazena. I slova. LOVE. Upravo su ta četiri slova, ta jedna kratka riječ koja opisuje sve što jedno vjenčanje jest, bila savršena pozadina za brojne fotografije kojima njihovi uzvanici nisu mogli odoljeti. Meike i Raphael sanjarili su o opuštenom vjenčanju, ljetnoj zabavi uz bazen, prikladnoj glazbenoj kulisi, savršenom roštilju i najukusnijem sladoledu. I sve se to ostvarilo. Ali i puno više od toga, jer na njihovu je vjenčanju najvažniji uzvanik bila njihova kćerkica koja je, čvrsto držeći za ruku svoju mamu, mladenku i dopratila do mjesta izricanja zavjeta. Sreća na licu mladoženje govorila je više od riječi i upravo taj trenutak, iako samo jedan od brojnih, ostat će zauvijek u pamćenje.

A predivna priroda, impresivni kaktusi, tuljci napunjeni listovima maslina, minimalistički cvjetni stručak od gipsofile, kontrast mediteranskoga kamena i neba bili su savršeni svjedoci ljubavi ovog para. Ovo vjenčanje potvrda je da najljepše priče nastaju iz snova, želja i planova te da je minimalizam u vjenčanjima puno više od osnovne definicije. U ovoj priči upravo je minimalizam omogućio prostor njihovoj ljubavi.

Tekst Martina Rafaeli

Fotografija Mihoci Studios

Ova je tema u potpunosti preuzeta uz magazina Story vjenčanja br. 15 / lipanj 2020.

Sve za vaše vjenčanje