Najposebniji dio magazina Story vjenčanja zasigurno su priče o stvarnim vjenčanjima, one koje nam na donose mladenke, kume, organizatori vjenčanja; priče prožete osjećajima i jedinstvenim uspomenama. Ovo je priča o vjenčanju u uvijek čarobnom Dubrovniku, priča o vjenčanju , a priču je napisala Ines Nanić organizatorica vjenčanja agencije Dubrovnik Event, stalna suradnica Story vjenčanja. Divne fotografije potpisuje DT Studio

Svaki put kada mi mladenkina majka pošalje onaj prvi, inicijalni mail, pomislim kako je riječ o još jednoj mami koja želi organizirati svoje drugo vjenčanje pod izlikom da pomaže kćeri. U ovoj priči prvi dio rečenice nije značio i onaj drugi… Pa krenimo od početka. Laurina majka Helen kontaktirala nas je samo osam mjeseci prije planiranog datuma vjenčanja u želji da svojoj kćeri pomogne pronaći idealnu lokaciju za njezin dan. Laura, inače arhitektica iz New Yorka, u nedostatku vremena sve je prepustila svojoj majci, a sama je donosila konačne odluke. Uzevši u obzir moju početnu pretpostavku, moram priznati da su Laura i Helen bile odlično uigran tim te da je bio užitak planirati s Helen, a slušati Laurine komentare i odluke koje su odisale jednostavnošću.

Laurina vizija bilo je moderno, minimalističko i jednostavno vjenčanje koje će se održati na jednome mjestu, bez odlaska na više lokacija. Nakon pregledanih nekoliko vila i boutique hotela u Dubrovniku, izbor je pao na samo srce grada – prostranu vilu s velikim, osunčanim terasama na nekoliko razina, udaljenu samo pet minuta hoda od Staroga grada.

Budući da par nije dolazio na “site inspection” (jedan od rijetkih slučajeva posljednjih godina, štoviše tendencija je da se obično dolazi nekoliko puta), vilu smo posjetili nekoliko puta kako bismo im mogli poslati što više fotografija i videa te im pokušali dočarati logistiku lokacije ceremonije i same večere. Plan je bio da je sve u krugu pa je ceremonija vjenčanja održana na najvišoj terasi iza vile s pogledom na more, s dekoracijom brojnih svijeća, bratom koji je preuzeo dužnost svećenika u želji da ceremonija bude maksimalno personalizirana dok su čelo i violina svirali u pozadini. Nakon ceremonije preselili smo se u lounge dio iza vile gdje je bio serviran hors d’oeuvres, a glazbenici su nastavili uljepšavati razgovore o ljepoti braka i jednostavnosti ceremonije. Sama večera bila je na glavnoj terasi ispred vile gdje su se naši veseli gosti zabavljali do kasno navečer. Samo je planiranje bilo iznimno glatko i ugodno, tim više što je Laura imala točnu viziju onoga što želi – od menija do rasvjete, a viseće lampice bile su apsolutni must-have i onaj savršen finalni dodir koji je doslovno upalio čarobni ugođaj!

A Robert? Mladoženja nije bio ni u jednoj kopiji maila niti sam, osim što sam znala njegovo ime, znala da postoji. Dok sam išla na sastanak, pitala sam se je li uopće upoznat s cijelim planom i programom vjenčanja i slaže li se sa svime što smo nas tri planirale posljednjih nekoliko mjeseci. Kada ne poznajete osobu koja se nije ni oglasila na cijeli proces planiranja, glavom vam prođu sva moguća pitanja i scenariji. I onda sam ga upoznala. I oduševio me jednostavnošću i željom da sve bude vrlo opušteno, bez stresa, živciranja i pompe. Njegova ljubav prema Lauri i želja da bude onako kako je ona zamislila (a ona je imala istu viziju kao i on) samo su mi pokazali da je ponekad bolje sve prepustiti svojoj boljoj polovici koja će se pobrinuti da bude upravo onako kako žele, uzimajući u obzir obje strane.

Tekst Ines Nanić, Matea Oberan, Dubrovnik Event

Fotografije DT Studio

Sve za vaše vjenčanje