Najposebniji dio magazina Story vjenčanja zasigurno su priče o stvarnim vjenčanjima, one koje nam na donose mladenke, kume, organizatori vjenčanja; priče prožete osjećajima i jedinstvenim uspomenama. Ovo je priča o vjenčanju u čarobnoj Opatiji, vjenčanju usred pandemijske 2020., a priču je napisala mladenka Ines Matić Matešković. Divne fotografije potpisuje La Vie Studio

Opatijska rivijera oduvijek je bila jedna od najpoželjnijih destinacija za vjenčanja. Bajkovite vizure Kvarnerskog zaljeva, prekrasne vile i besprijekorno uređeni vrtovi uz more idealna su kulisa za vjenčanje iz snova, baš onakvo kakvo smo priželjkivali nakon sedam godina zajedničkog života, kada smo odlučili svoju ljubav okruniti brakom i to podijeliti s obitelji i najbližim prijateljima.

Kiša je te nedjelje padala od jutra, ali bili smo ustrajni u namjeri da se obred vjenčanja, kao i večera, održe na otvorenome, u prekrasnom vrtu tik uz lungomare te s pogledom na planinu, otoke i beskrajno plavetnilo. Naša je želja, čini se, bila dovoljno jaka jer je kiša doista prestala na vrijeme za postavljanje stolova pa je naš san postao stvarnost, zahvaljujući elegantnim dekoracijama za koje je bila zaslužna agencija Noi Due. Terasa i vrt u mediteranskom stilu zablistali su cvjetnim dekoracijama od bijelih hortenzija i eukaliptusa, a zlatni tonovi bili su lajtmotiv cijelog vjenčanja. S obzirom na to da sam sommelierka, vino je bilo važan aspekt našeg vjenčanja, među ostalim i u dekoracijama koje je tim agencije Noi Due kreativno osmislio uz Bottega Gold Prosecco, moje najdraže mjehuriće koji su goste dočekali posluženi na zelenom prosecco zidu.

 

Styling mladenaca bio je promišljen do najsitnijeg detalja pa je savršeno odgovarao lokaciji i stilu vjenčanja, kao i našim karakterima i načinu života. Nosila sam elegantnu vjenčanicu eNVy rooma u boho stilu izrađenu od prekrasne čipke i s prljavo roza podstavom, a ljepota haljine dodatno je naglašena romantičnom frizurom i tradicionalnim hrvatskim naušnicama. Damir, koji se bavi izradom odijela po mjeri, pokazao je na vlastitom primjeru što znači savršeno krojeno odijelo. Zasjao je u trodijelnom odijelu Fidelio od prozračne ljetne tkanine boje pijeska, čiju je posebnost naglasio kontrastnim zelenim dugmićima i detaljima kao što su leptir-kravata, maramica i manžete te, naravno, besprijekorne talijanske cipele ručno izrađene po mjeri. Za uglađenost njegove frizure i brade pobrinuo se Gentlemen’s Shop.

Obred vjenčanja održao se u hladovini vrtne sjenice s pogledom na more i zasigurno je bio poseban. Želeći ceremoniju vjenčanja učiniti jedinstvenom, drukčijom od svega viđenog, osmislili smo ceremoniju vina ljubavi. Uz vrlo emotivan i personaliziran govor osobe koja je vodila obred, zajedno smo otvorili i iz iste čaše ispili vino simbolizirajući sjedinjenje naših duša. Potom smo magnum bocu Cabernet Sauvignona iz 2017. pohranili u personaliziranu drvenu kutiju, zajedno s pismima koja smo napisali jedno drugome te onima koja su nam napisali kumovi. Kutiju smo zapečatili čekićem i čavlićima, uz obećanje da ćemo je otvoriti za sedam godina. Kaže se da je sedma godina kobna pa je cilj da nas ispijanje tog vina i čitanje pisama s dana vjenčanja podsjete da je naša ljubav, baš kao i to vino, s godinama drukčija, ali i bolja, kompleksnija, bogatija, dublja. Ova posebna ceremonija odražava moju strast prema vinima, a ujedno je prerasla i u osobni projekt Vinum Amoris, koji i budućim mladencima može biti detalj za pamćenje.

 

Željeli smo da svi gosti sjede za istim stolom, kao simbol zajedništva i spajanja, a svečanu večeru od pet sljedova osobno sam sljubila s odgovarajućim vinima kako bi gosti iskusili nezaboravno gastronomsko iskustvo. Užitak vrhunske večere i fantastičnih vina dodatno je naglašen glazbenom podlogom gudačkoga kvarteta koji je izvodio talijanske skladbe iz šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog stoljeća te romantičnim izvedbama Marka Tolje. Zabava se nakon večere nastavila uz koktele i DJ-a koji je glazbu puštao s gramofonskih ploča, a sve divne trenutke našeg vjenčanja vjerno je zabilježio La Vie Studio.

Sretni smo što smo uspjeli otjerati kišu i imati vjenčanje iz snova, a posebice što su naši uzvanici beskrajno uživali u svakom trenutku ove mediteranske bajke s vinskom notom. Vjerujemo da će naše vjenčanje i ceremonija vina ljubavi inspirirati i druge mladence koji svoju ljubavnu priču žele ispričati na poseban način.

Tekst Ines Matić Matešković

Fotografije La Vie Studio

Organizacija vjenčanja Noi Due

Sve za vaše vjenčanje