Pandemija je razlog velikog broja malih vjenčanja ali je pružila priliku u kojoj su govori postali tako trendi. Zato, inpirirajte se nekim od nezaboravnih govora slavnih

Držati govor na vjenčanju je velika čast, čin kojim se potvrđuje bliskost s mladencima, dugogodišnje prijateljstvo i povjerenje. I čini se da nikada nikome nije bilo svejdeno prpremiti se i održati taj toliko očekivani govor, jedan od važnijih trenutaka u čitavom vjenčanju, trenutak kojim se zahvaljuje ali i zabavlja okupljene. Bez obzira da li ste prirodno dobar govornik ili ste u izražavanju osjećate pomalo nespretno, najbolji savjet je pripremiti govor koji neće biti niti prekratak niti predug, onaj koji će nasmijati ali i koji će izazvati suze sretnice. U svemu tome nastojite biti prirodni, i ako je ikako moguće ne čitati već ispričati svoj govor. A do savršeno pripremljenog govora još je lakše uz savjete iz svijeta profesionalnih govornika koji ne savjetuju samo što i kako reći već kako se i ponašati, te uz iskustvo poznatih osoba, od kojih su neki održali dirljive, govore za pamćenje a neki – razočarali.

Taylor Swift

Na vjenčanju najbolj eprijateljice Britany slavna pjevačica imala je ulogu kume i bila je kuma za pamćenje koja je oduševila i odličnim govorom u kojem je istaknula vrijednosti njihovog cjeloživotnog prijateljstva ali je kroz predivnu priču posvjedočila i o ljubavi para koja je započela još u osnovnoj školi.

Harry Styles

Popularni pjevač, oduševio je govorom na majčinom vjenčanju. Osim ulogom kuma dirnuo je riječima kojima je opisao kako se pripremio za govor kojim je oduševio prisutne. U govor je nastojao unijeti svega po malo, biti iskren u izražavanju osjećaja ali i nasmijati šalom. Njegov se recpt pokazao savršenim.

Princ Harry

Na vjenčanju princa Wiliama, princ Harry održao je topao govor koji je zadržao dostajnstvo kraljevskog vjenčanja ali kojim je dirnuo mladence i uzvanike svojim riječima. Williama je oslovio s The Dude, šalio se opisujući brata kao osobu bez smisla za romantiku i da je znao koliko je njegova veza s Kate ozbilja u trenutku kada ga je zatekao da čeznutljivo gleda u mobitel. U istom govoru rekao je da Kate voli poput setre. Zabavno i osjećajno.

Rocco Ritchie

Sin slavne Madonne i Guy Ritchia dirnuo je sve prisutne na vjenčanju svojom jednostavnošću. Ponosan otac na Instagramu je objavio fotografiju ispod koje je sve svoje osjećaje opisao riječima – Moj dečko dok drži govor, dobar je to dečko.

Kanye West

Svi znaju da on svojim govorom može iznenaditi. I u dobrom i u lošem smislu. Upravo u ovom drugom tonu je održao govor na vlastitom vjenčanju u kojem je svoju suprugu Kim Kardashian nazvao idealnom celebrity osobom, njezinu obitelj najznačajnijim ljudima vremena u kojem živimo… Bio je to jedan od primjera kako govor ne treba zvučati.

Pippa Middleton

Nije ovo priča o njenom govoru već o govoru kuma njezinog supruga koji se baš i nije proslavio. Naime nastojeći biti zabavan na nespretan način povezao je ljubav mladoženje prema mladneki s ljubalju prema kućnom ljubimcu te se šalio na račun veselog medenog mjeseca i prve bračne noći. Sve je to izazvalo neugodnu tišinu među u zvanicima.

TEKST Martina Rafaeli

FOTOGRAFIJE Profimedia

Sve za vaše vjenčanje