Raskošno vjenčanje u srcu Beča

Kći princeze Margarethe od Luksemburga i princa Nikolausa od Lihtenštajna, princeza Maria Anunciata, svojim je osmijehom na nedavno održanom vjerskom vjenčanju pokazala kako kraljevska vjenčanja ne moraju biti ozbiljna i klasično ceremonijalna.V Vjenčanje se održalo u prijepodnevnim satima nedjelje na početku rujna, u bečkoj crkvi Schottenkirche, gdje su princeza i njezin dugogodišnji partner Emanuele Musini izrekli zavjete. Mladenka nije skidala osmijeh s lica a osim osmijehom oduševila je i svilenom vjenčanicom modne kuće Valentino, klasičnog princes kroja s trendi puf rukavima te detaljima poput vela i Habsburg Fringe tijare, dio nasljeđa kraljevske obitelji.

Ceremoniji vjenčanja održanoj u Beču prethodilo je i civilno vjenčanje održano u lipnju u u talijanskoj vili Tenuta di Fassia, što i ne čudi kada se zna da je princeza pripadnica ne jedne već dviju aristokratskih obitelji Europe –  luksemburške i belgijske! U pratnji mladenaca bile su dražesne djeverušice i mali djever, te brojni uzvanici, pripadnici aristokratskih obitelji, Beatrice Borromeo i Pierre Casiraghi, vojvotkinja Maria Teresa od Luksemburga i njezin suprug, veliki vojvoda Henri, te princ Christian od Hanovera sa suprugom Alessandrom de Osmom, te brojni drugi. Proslava vjenčanja održala se u veličanstvenoj palači Liechtenstein Garden Palace, poznatoj i kao Gartenpalais sagrađenoj u 16. stoljeću.

Maria Anuciata i Emanuele Musini u brak su stupili nakon nekoliko godina veze, a karijere ih obvezuju na život na dva kontinetna, u gradovima Parizu i New Yorku.

 

Tekst Martina Rafaeli

Fotografije Profimedia

Sve za vaše vjenčanje