Monokromatska vjenčanja odraz su stila budućih mladenaca i podsjetnik da su neke od  vrlo stilskih priča nastale upravo na monokromatskim idejama

Boje i vjenčanja jedno su od važnijih pitanja budućim mladencima u procesu planiranja vjenčanja. Jer boje su odraz osobnosti mladenaca te teme i atmosfere toliko željenog vjenčanja. A najave za vjenčanja pred nama donose šaroliku paletu kako boja tako i stilova koje će isticati upravo kroz boje. A jedan od trendova se posebno nameće. Monokromatski stil. Onaj koji se temelji na odabiru jedne boje i oblikuje se kroz nijanse, tonove, sjene te iste boje. I to kroz cvijeće, namještaj, posoblje, pribor za jelo, hranu čak i odjeću (kako onu mladenaca tako i uzvanika).

I dok smo do nedavno na odabir jedne boje uglavnom gledali kao prejednostavan, dosadan odabir, ovaj se trend ističe kao suprotnost tom doživljaju, jer upravo odabir kako boje tako i brojnih nijansi pruža zanimljive mogućnosti. A kako vjenčanje učiniti savršeno monokromatskim? Prije svega odabirom boje koju volite. Ako vam je zanimljiva poveznica s godišnjim dobima, onda za proljeće birajte nježnije, mekše boje dok je jesen idealna za tople i dublje nijanse boja. Inspiracija se nalazi svugdje oko nas, od prostora u kojima živimo i radimo, od mode i dizajna, društvenih mreža, Pinteresta, Pantonea, a odabiru bilo koje boje pristupajte uvijek na isti način – pitanjem, kako se osjećate kada “uronite” u neku boju?

Kada odaberete boju koja je vaša, koju volite (ali oboje) osjetit ćete zadovoljstvo koje će se prenijeti u sve elemente vašeg vjenčanja. A upravo taj osjećaj možete prepoznati gledajući na fotografije pojedinih vjenčanja, od onih koji su se odlučili za crno bijeluklasiku do onih npr. zelenih… A iz svijeta inspirativnih i popularnih serija dolazi nam odličan primjer kako izgleda “uživanje” u jednoj boji. Serija Bidgerton i nijanse plave možete doživjeti u punoj ljepoti iz epizode u epizodu. Upravo takav primjer je dobrodošao detalj kada ste spremni za kreiranje moodboarad teme vašeg vjenčanja, zato uhvatiti vama drage scene i dodajte ih u paleteu ideja koje ćete pokazati suradnicima na vašem vjenčanju. I uživajte u “šarenoj” monokromatici!

Tekst M.R.

Fotografije Profimedia

Sve za vaše vjenčanje