Elopement vjenčanja, trend u kojem uživamo i u 2021.

Iako smo elopement vjenčanja u posljednjih godinu dana često spominjali kao odgovor industrije na pandemiju, ona su zapravo stil koji odlikuje mladence željne intimne proslave gdje je naglasak na njihovom osobnom doživljaju – a pandemija je samo pokazala koliko takvih parova uistinu ima. Ukoliko ste vi jedan od tih parova, zaljubit ćete se u ovo stilizirano snimanje u srcu čarobne Istre koje su organizatorica vjenčanja Ticiana Petehi fotografkinja Nina Roland pretvorile u pravo elopement vjenčanje.

Elopement u magičnoj zemlji Istri

Prepuna srednjovjekovnih gradića na magičnim brežuljcima s kojih se pružaju panorame nalik na neke u Italiji, Istra se nameće kao jedna od omiljenih domaćih destinacija za intimno vjenčanje u dvoje. Upravo podno čarobnog Motovuna, gradića na vrhu brežuljka okruženog vinskim terasama, smjestio se impozantni dizajnerski hotel Roxanich.

Čime Roxanich osvaja te se razlikuje od baš svakog hotela na čarobnom poluotoku? Ekstravagantni interijer, restoran s vrhunskim delicijama uparenima s vinima iz vlastite proizvodnje i upečatljiva terasa s vodenim ogledalom koje u zalazak sunca ambijent pretvara u bajkovitu scenu za izricanje sudbonosnog ‘uzimam’ dok vizure ispred vas prikazuju Roxanich vinograde i usnulu dolinu rijeke Mirne.

Ispričajte priču o klasici na moderan način

Osebujni karakter hotela prepunog fotogeničnih mikrolokacija – od spavaćih soba, restorana, wine bara do samog vinskog podruma – upotpunili smo uz jednostavni stajling baziran na kombinaciji crne i bijele uz zlatne detalje stvara glamurozni svadbeni ambijent koji daje vrhunske i pomalo umjetničke svadbene fotografije.

No, kako u moderan, eklektičan ambijent hotela dodati dašak klasike, a da se pritom ne narušava njegov karakter? Nenametljivim, a bezvremenskim detaljima kao što su slavne Tiffany Chiavari stolice. Nakon što su ih na svom vjenčanom obredu imali američki predsjednički par Kennedy, slavnim Chiavari stolicama naglo je porasla popularnost te su do današnjeg dana ostale tradicionalni svadbeni simbol luksuza i prestiža.

Elegancija kao siguran odabir

Bezvremenska elegancija koju odlikuje jednostavnost uvijek je izazovno rješenje kad su u pitanju vjenčanica i svadbeno odijelo, no čini nam se kako su za taj zadatak dobitna kombinacija svilena vjenčanica dizajnerice Ivane Čizmadije, vlasnice brenda Gray bridal te muško svadbeno odijelo dizajnerice Anje Stehlik. Iako mlada nosi naizgled neobičan buket, njegova poruka je sasvim jasna. Kombinacija bijelih ruža i lovora nježno poručuje da čista, vječna ljubav bez obzira na sve uvijek pobjeđuje, a mi bismo tek kratko nadodali: Love rocks at Rox!

Elopement – odraz istinskog karaktera mladenaca

Intimno vjenčanje dvoje ljudi koji stupaju u brak je posebno iskustvo, a sama ceremonija, odabir lokacije i destinacije odraz su njihova istinska karaktera. Dok se često elopement vezuje za egzotične inozemne destinacije, ovakvo stilizirano snimanje na ekstravagantnoj domaćoj lokaciji dokaz je kako je ono što odgovara vašem osobnom doživljaju intimne ceremonije, često i bliže nego što ste mislili – smješteno podno čarobnog gradića na brežuljku, na poluotoku ljepšem i od same Toskane.

Tekst Martina Rafaeli, Ticina Peteh

Fotografije Nina Roland Weddings

Suradnici na projektu: Wedding planner: Bloom Weddings Croatia / Location:Roxanich hotel, Motovun, Croatia / Design, flowers and styling: Bloom Weddings Croatia / Photographers: Nina Roland Weddings /Videographers: Amarie film / Dress: Gray bridal by Ivana Čizmadija / Suit: O’dijelo by Anja Stehlok / Hairstyle: Frizerski salon Artistic / Makeup: Iva Berišić / Bride model: Daria / Groom model: Vedran

Sve za vaše vjenčanje