Pandemija koronavirusa snažno je utjecala te utječe na svijet vjenčanja, brojni su mladenci još uvijek u nedoumici što će biti s planiranim i odgađanim vjenčanjima. Zato je važno planirati u skladu s mogućnostima a ovu su neki od savjeta koji će zasigurno biti od pomoći.

Ukoliko i vi niste jedni od mladenaca koji su datum planiranog vjenčanja odgodili na neki sretniji datum u 2020. ili uz nadu u sigurniju budućnost na datum u 2021., zasigurno znate barem jedan par koji je to morao učiniti. Stres od novog planiranja (ali i otkazivanja), smanjivanja broja uzvanika, preinake od velikog do intimnog vjenčanja… sve je to sušta realnost mladenaca 2020. I to ne samo u Hrvatskoj već i u svijetu, pa je zanimljivo vidjeti rezultate ispitivanja provedenog u Velikoj Britaniji preko aplikacije Bridebook koja ukazuju da je čak 64% vjenčanja planiranih za 2020. odgođeno ili otkazano. Ta brojka snažno utječe na poslovanje i uzrok je velikim financijskim gubicima te promjenama na tržištu. Uz svo iskustvo nameće se pitanje kako će to izgledati buduća vjenčanja? Sigurno je da će budući mladenci više razmišljati o manjim vjenčanjima, ali i dalje stilski neodoljivim.

Cvjetni trendovi

Čini se da ako će se mladenci morati odreći svega uobičajneog čini se da se na toj listi neće naći cvijeće. Ispitivanje pokazuje da buduće mladenke brižno biraju cvjetne ideje, žele ekstravagantne cvjetne dekoracije, šarene kombinacije te i dalje vrlo popularni stil suhog cvijeća i bilja. Pamapas i dalje ostaje vrlo tražen!

Vikend ili radni dan? Manje je važno

Vjenčanje u bilo koji dan u tjednu bit će novo normalno u 2021. Razlog tome je prepunjenost datuma vikendima ali i jednostavnost organizaranja malog vjenčanja koje će završiti svečanom večerom za nekolicinu ljudi.

Manje je više

Elopement vjenčanja, mini vjenčanja, jednostavna vjenčanja – sve su to poznati nam pojmovi vezani uz vjenčanja ali ono što je važno za istaknuti, ovi pojmovi ukazuju u kojem smjeru parovi i gledaju na buduća vjenčanja. Manje je više, kvaliteta nad kvantitetom nova su pravila.

Proslave su out, detalji su in

Mala lista uzvanika pruža prostora za zanimljvu listu detalja. Pa će mladenci birati bolja vina, koktele, šampanjce umjesto pjenušaca, vrhusnki doživljaj hrane… stol za nekoliko ljudi ili kratko druženje uz zdravicu i slastice? Zasigurno da!

 

TEKST Martina Rafaeli

FOTOGRAFIJE preuzete iz teme Zaruke za pamćenje

Organizacija zaruka: Flammeum Weddings & Events
Fotografi: Samantha Smilovic PhotographyMoon :: Weddings
Dekoracija: Studio Brzak
Lokacija: San Canzian Village & Hotel
Kolači: Izo
Pribor za jelo: Fusio
Haljina: ELFS
Šminka: Katarina Ramic
Frizura: Andrea Licul
Nakit: Denisi Gioielli

Sve za vaše vjenčanje