Neki od elemenata vjenčanja neodoljivi su jer su dio tradicije i simbolike

Vjenčana torta je više od torte. To je malo (ili veliko) umjetničko djelo koje oduševljava kako okusima tako i veličanstvenim dekoracijama. Koliko će biti velika i koje ćete ukuse upakirati u sve te katove, prije svega ovisi o broju vaših uzvanika te godišnjem dobu i okusima koji se rado odabiru. Ali namjera ove priče je reći nekoliko riječi zašto režemo tortu na vjenčanju, bez obira koliko je velika, mala, voćna ili čokoladna…

Rezanje torte je dio tradicije, slatka navada kojom se obilježava jedan od prvih zajedničkih zadataka netom vjenčanog para. Na stranu sve nepotreben pošalice i šale, to je dražestan trenutak u kojem s pažnjom i združenim snagama mladenci režu ovo slatko djelo a sve kako bi slatki okus (ljubavi) podijelili sa svojim uzvanicima. I zasladili trenutak. Naravno tu su i običaji obostranog hranjenja, simboličke slike obostrane brige kroz zajednički život, ali običaji su divni dok se od njih ne stvara cirkus.  A često se to upravo događa oko rezanja torte. Zato je važno znati što je običaj a što nepotrebna zabava.

Vezano uz običaj rezanja dobro je znati da je dovljno zajednički odrezati jednu krišku a ostatak prepustite profesionalnom osoblju da nareže i razdijeli vašim uzvanicima. A mladenci često pitaju mogu li preskočiti ovaj djelić tradicije? Naravno! Vi kreirate svoje vjenčanje, stoga nište nije obavezno! Zašto ne odabrati ukusne cupcakes koji će jednako razveseliti vaše uzvanike?! Jer čarolija vjenčanja je upravo u tome da se stvaraju neke nove tradicije. A na vama je, da zaustavite trenutak uz komadić vaše torte, okusa koji često definira i okus vaše ljubavi.

A više o savjetima i modi za mladoženje vas očekuje na događaju sezone Festivalu vjenčanja “Reci DA” koji će se održati 20. i 21. studenoga 2021. na novoj atraktivnoj lokaciji u Family Mallu, Škorpikova 11 u Zagrebu gdje vas očekuju i vrsni slastičari, restorani, catering usluge i raskošni šatori, sve za vaš dan iz snova!

Kraljevski Kolači

Torterie MACARON

Grand Marnier

Lido Restaurant & Catering

Heart by Lido

Green Loft

Flores

Spoon

Kornati Weddings & Events

TheTUR Weddings & Events

Hotel Academia

Mali dvorac

Restoran Laguna

Creativo Vjenčanja

Tagliata Restoran

Catering Muring

Altera

 

Family Mall (ex Solidum) svojim zanimljivim konceptom, najvećim izborom trgovina namještajem u regiji, zabavnim sadržajima i ugostiteljskim objektima privlači posjetitelje iz cijele Hrvatske i susjednih zemalja. Prostire se na više od 32.000 m² prodajne i zabavne površine te posjeduje dva velika besplatna parkirališta sa 780 parkirnih mjesta. Broj izložbenih prostora na događanju bit će ograničen sukladno prostoru i epidemiološkim mjerama.

 

TEKST Martina Rafaeli

FOTOGRAFIJE Profimedia

Sve za vaše vjenčanje