Elopement vjenčanja sve su ono što klasični parovi budućih mladenaca nikada ne bi odabrali, a kao stvorena su za parove koji vole avanturu i ideju bijega od već viđenog. U gruboj definiciji elopement vjenčanja možemo opisati kao vjenčanja u bijegu, tj. vjenčanja parova koji su spremni za ceremoniju udaljenu od običaja i obaveza koje uglavnom povezujemo s vjenčanjima. Ova vjenčanja podrazumijevaju čin vjenčanja ali ne i proslavu, druženje, odlazak u restoran, dok sama ceremonija uglavnom ne uključuje nikoga osim mladenaca, službene osobe te fotografa. Elopement vjenčanja privlače veličanstvenim fotografijama snimljenim u urbanim sredinama ali puno češće na obroncima planina, uz jezero i more, na plažama ali i livadama, privlače visokom estetikom ali i osjećajem slobode.

Upravo je osjećaj slobode i prilika za ulazak u brak na neklasičan način idealan za parove koji se ne vole izlagati, koji žele nezaboravno vjenčanje bez velikih financijskih troškova, koji sanjaju o vjenčanju na njima omiljenom mjestu a sve to ne izlažući se prevelikom stresu. Bez obzira koji je vaš stav o elopement vjenčanjima morate priznati da su posebna.

Posebna, jer pružaju priliku mladencima da s manje protokola a s više iskrenih emocija uživaju u vjenčanju, činu za koji je i dalje važno odabrati vjenčanicu i odijelu, styling koji će se uklopiti u njihovu priču ali i čarobno mjesto vjenčanja. Važno je odabrati tim s kojim će realizirati vjenčanje, fotografa, stilistu, cvjećara, ali i odraditi sve zakonske obaveze vezane uz zakazivanje vječanja, pripremu dokumenata i plaćanja.

Mi smo veliki zaljubljenici u elopement vjenčanja, doživljavamo ih poput divnih razglednica koje uvijek volite uzeti u ruke, te pogledom potvrditi da je ljubav poseban i najvažniji začin u životu dvoje ljudi. A nekako se čini da će elopement vjenčanja u mjesecima pred nama biti popularnija nego ikad prije, a sve zbog brojnih nametnutih ograničenja izazvanih panedmijom koronavirusa. Jer ljubav uvijek pronađe put…

 

TEKST Martina Rafaeli / zahvaljujemo Ines nanić, Dubrovnik Event i Ivani Knezović, Promessi  Weddings & Events na idejama za buduća elopement vjenčanja u Hrvatskoj

FOTOGRAFIJE Unsplash / Jessica Rockowitz

 

Sve za vaše vjenčanje