U potrazi za inspirativnim oazama koje nude sve, pa i više od „novonormalnih” zahtjeva, zavirili smo na lokacije diljem Hrvatske. Otkrijte priču s čarobnog otoka Hvara

Mjesto ove priče, priče koja spaja ono najbolje od luksuza, naslijeđa i elegancije jest hotel Palace Elisabeth, sagrađen na rezidencijalnom kompleksu Kneževe palače na glavnom hvarskom gradskom trgu, najvećem u Dalmaciji. Ta je palača bila najvažnija tijekom mletačke vladavine, a nakon propasti Venecije počela je gubiti sjaj te je zapuštena, a na prijelazu iz 19. u 20. stoljeće je srušena. Na tom je mjestu otvoren lječilišni hotel carice Elizabete (Kurhotel Kaiserin Elisabeth) koji je više ili manje uspješno brodio kroz neprilike prošlog stoljeća. U spomen na stoljetnu venecijansku baštinu koja je gradu ostavila predivne kamene spomenike te u čast staroj Austriji koja je potaknula razvoj turizma na otoku, danas je hotel Palace Elisabeth savršen spoj tih dvaju svjetova, skladno uklopljenih u jedinstven doživljaj najsunčanijeg otoka Lijepe Naše. Dovoljno savršen za stvaranje novog pogleda na vjenčanja.

Vođeni pričom i ljepotom palače odlučili smo se za koncept vjenčanja s luksuznim i modernim pristupom inspiriranim poviješću tog mjesta. Arhitektura, kamen, ambijent, detalji – sve je to utjecalo na odabir boja. Stilski uređene sobe potaknule su nas na oživljavanje ideje ljepote žene i uživanja u ženskim ritualima, baš kao što je to nekada činila carica Elizabeta i baš kao što to zaslužuje svaka mladenka. Zaodjenuta osjećajem luksuza, ona je spremna za ceremoniju – koju smo smjestili u najstariju sačuvanu hvarsku crkvu, naslonjenu na istočni dio hotela Palace Elizabeth. Crkva sv. Kuzme i Damjana, sagrađena oko 1430. godine te skrivena među gradskim zidinama i palačama, zbog svoje jednostavnosti i intimnosti bila je idealna vjenčana lokacija. Stari kameni oltar, bijele cvjetne instalacije, transparentne stolice, kamen i prirodno svjetlo bili su dovoljni za oblikovanje scene.

Pri dekoriranju koristili smo cvijeće iz svih dijelova svijeta. Kako je carica Elizabeta voljela putovanja, i mi smo odlučili putovati od ruža David Austin, najvećeg simbola luksuza i europskih vrtova, do orijentalnih izbora orhideja, divljeg luka, izbijeljenog talijanskog ruscusa i grana bijelih lizijantusa. Bijela boja cvijeća idealno se povezala s bojom kamena grada i palače. Naša je mladenka u vjenčanici bezvremenskog dizajna nosila buket od bijelih ruža i orhideja uz dodatak izbijeljenog ruscusa. Izbor cvijeća ujedno simbolizira i spaja povijest utjecaja – od austrijskih i engleskih vrtova do Mletačke Republike i Orijenta.

Gotovo svako mjesto na jadranskoj obali i otocima imalo je lođu, natkriveni prostor gdje su mjesni uglednici donosili važne odluke i raspravljali o brojnim temama. Iako danas hvarska lođa privlači pozornost skladnim lukovima i toplom nijansom kamena, u prošlosti je bila ukrašena različitim bojama, čije tragove nisu izbrisala ni stoljeća hvarskog sunca. Savršeno mjesto za intimnu proslavu. Raskošan stol, zaodjenut teškom engleskom tkaninom ukrašenom ornamentima, u boji koja povezuje nebo, kamen i more, mjesto je luksuzne večere za odabran uski krug najdražih ljudi. Svi njegovi elementi pomno su birani: ručno rađene svijeće iz Rusije, orijentalna svila, cvijeće, raskošan pribor, porculan, staklo… Uz sjaj svijeća, čaroban pogled i tortu s okusom naranči ubranih u malome mediteranskom vrtu priča je dobila savršen kraj.

Priča je to o budućim vjenčanjima, inspirirana poviješću, putovanjima, tradicijom i ljubavlju prema detaljima. Ona govori o vjenčanjima koja pozivaju na gozbu za sva osjetila, doživljaj u svim dimenzijama.

Tekst Maja Starek, ShowROOM Design & Events

Fotografije Martina Škrobot Photography

PROJEKT POTPISUJU

Organizator vjenčanja: Adriatic Weddings & Events / Dizajn i cvijeće: ShowROOM Design & Events / Modeli: Elena Dizdar i Marin Jerčić / Mjesto: hotel Palace Elisabeth / Video: Amas Films / Vjenčanica: Pronovias, Vjenčanice Nikolina / Kosa i make up: JL Style / Trake i svijeće: Silk Ribbons Moonlight / Torta: Magnolia slastice

Sve za vaše vjenčanje