Ovo je priča stvarnog vjenčanja održanog u Italiji. Priču je za magazin Story vjenčanja napisala mladenka Ekatherina Haas a mi je dijelimo s vama. A zašto bajka uz jezero? Jer kako nam je mladenka poručila, pojam dolce vita bio je izvrsna motivacija za vjenčanje s pogledom na veličanstveno jezero, za priču koju će pamtiti cijeli život. Veličanstvene fotografije nastale se zahvaljujući fotografima, stalnim suradnicima Story vjenčanja, Mihoci Studios. Uživajte u riječima i fotografijama.

Priča o našem vjenčanju započela je idejom za elopement stil vjenčanja. Idejom za “bijeg”. Ali kroz nove zajedničke ideje pala je odluka za organizaciju vjenčanja sa slavljem. Najvažnijim se pokazalo želja da provedemo divan dan s našim obiteljima i bliskim prijateljima, od kojih je veliki broj njih doputovao sa svih strana svijeta kako bi podijelili našu sreću na dan našeg vjenčanja. Vizija našeg vjenčanja je bila neformalna ljetna proslava s divnim ljudima, obilje ukusnih pića i vrijeme za opuštanje i zabavu. I tako je i bilo. Ceremonija vjenčanja bila je nevjerojatno posebna za nas oboje. Glazba uživo, govor uzvanika dali su na snazi i posebnosti ali ono što je ispunilo naša srca bili su naši osobni zavjeti koje smo izrekli jedno drugome. Jer iza nas je do tog trenutka bilo dugih osam godina veze kroz koje smo iskreno zajedno i odrastali. Postigli smo zajedno puno stvari, stajali jedno uz drugo u stvarno teškim trenucima, nadograđivali se i ispunjavali. Pa su naši zavjeti bili i prisjećanje na neke od situacija koje su nam potvrdile da ostatak života želimo provesti zajedno, bili su to trenuci sa smislom i značenjem.

 

Zato nam se činilo da detalji koje smo odabirali za naše vjenčanje moraju imati tu energiju, odabrani s pažnjom i ljubavlju, a opet prožete s našim duhom, stilom i pogledom na život. A on je prije svega vedar, zabavan, ne klasičan. Pa smo između ostalog poželjeli da i naša torta odražava našu ideju.

A to je značilo da su tradicionalne torte bile iskuljučene. Znali smo da želimo tortu čistih linija, vrlo trendi mramorni izgled i Uta, dizjanerica torti izradila je tortu kao iz naših snova.

A jedan od posebnijih trenutaka našeg dana vjenčanja bio je kada je moj Timm kroz dan uz pomoć različitih ljudi meni dostavljao poklone i ljubavne poruke. Bilo je to slatko i brižno jer poruke su bile sa značenjem, povezane te kasnije i dio njegovih zavjeta. Cijela njegova ideja je bila posebna i blisko me vezala uz njega kroz cijeli dan. A trenutak koji je možda i nadmašio sve ostalo je bio onaj kada smo se prvi put ugledali. U istom smo trenu bili i sretni i nervozni od uzbuđenja pa nam je ovaj mali trenutak dao prostor za zagrljaj, za osjetiti sve naše osjećaje.

A mjesto vjenčanja bilo je više nego idealno – jezero Garda. Samo jezero posjetili smo dovoljno puta prije i bili smo potpuno sigurni da pojam dolce vita koji ovdje živi u svakom elementu je taj koji smo željeli uklopiti u naš dan.

Villa Arcadio je veličanstveno mjesto za intimno vjenčanje. A osjećaj da cijeli hotel imate za sebe i svoje uzvanike je veličanstven. Osoblje se pobrinulo oko svakog detalja, raskošni vrt i pogled na jezero pokazali su se savršenim odabirom za nas i naše vjenčanje. A također, pokazalo se i ko velika prednost za cjelonoćnu zabavu.

Stabla maslina, raskošni dugački stol postavljen u vrtu, pažljivo odbarani detalji, dekoracije s maslinovim grančicama, čaše, tanjuri, pribor, svijeće, nebo iznad naših glava obasjano lampicama… samo su neki od brojnih detalja koji su nas i naše uzvanike ostavili bez daha i koji su nas stalno podsjećali da se snovi mogu ostavriti.

Zato sanjajte, planirajte i ne odustajte od vaših snova. A veličanstvene fotografije upravo potvrđuju kako nam je bilo, u svakom od nama važnih detalja – nezaboravno.

Sve za vaše vjenčanje