Skuša ima bogat, specifičan okus i smatra se jednom od najhranjivijih riba. Bogat je izvor proteina, vitamina B2, B3, B6 i B12, kao i izuzetno važnog vitamina D.
Meso skuše sadrži i dosta minerala, poput bakra, selena i joda. Spada u kategoriju masnih riba i bogata je omega-3 masnim kiselinama.
Ove masti su važne za zdravlje srca i mozga. Za unos 1000 miligrama omega-3 masnih kiselina, koliko je preporučeni dnevni unos, dovoljno je pojesti samo 85 grama skuše.
Istraživanja su pokazala da ljudi koji redovito jedu skušu imaju niži krvni tlak i manje kolesterola u krvi. Rezultat je da ima manje naslaga u arterijama, a srce ne mora toliko 'raditi' da pumpa krv.
Omega-3 masne kiseline koje se nalaze u skušama, posebno DHA, igraju veliku ulogu u razvoju mozga. Oni kontroliraju otpuštanje prirodnih kemijskih tvari koje podupiru njegov rad. Zato se preporučuju osobama koje pate od depresije i nekih drugih psihičkih problema.
Zahvaljujući vitaminu D, skuša je dobra i za zdravlje kostiju. Uz njega, za gustoću kostiju važni su bakar i selen, kojih također ima u skuši.
Liječnici preporučuju da se masna riba nađe na jelovniku barem dva puta tjedno. U ovu kategoriju spadaju i tuna i losos koji su višestruko skuplji od skuše.
Omiljena maskara Kendall Jenner košta samo 15 eura: U novom tutorialu pokazala kako postiže punije i gušće trepavice
Vlado Kalember otvorio dušu o bivšoj supruzi: 'Kad smo se upoznali, bila je mlada i trebao joj je netko kao ja...'
Haljina iz Zare postala viralni hit jer povećava dekolte: Probala sam je, pogledajte isplati li se dati 30 eura za nju
Čitatelji Storyja biraju: Tko zaslužuje titulu najljepše Hrvatice?
Isprobala sam Zarinu košulju za kojom je TikTok poludio: Pogledajte isplati li se dati 20 eura za nju