Odlučili smo se za petak, 30. siječnja 2009. – najviše zbog praktičnosti. Iako smo jako zaposleni, sve smo uspjeli sami organizirati, uz nezaobilaznu pomoć naših dragih “prija”.

Jedna od prvih dilema bila je mjesto svečane večere. Odluka je pala na urbani, iznimno fotogeničan restoran Spoon u Zagrebu.

Svaki posjet Zagrebu koristila sam za probe vjenčanice kod gđe Banovac, dok je Marko u jednom potezu riješio svoj outfit i kod Saše Šekoranje naručio unikatan svadbeni buket od amarilisa i zumbula!

Bez diskusije smo odabrali i pjesmu za naš prvi ples: bila je to “naša stvar”, “Better Together” Jacka Johnsona. Tu i ostale nama drage pjesme dogovorili smo s DJ-em Whistlerom. Ostalo je još dosta “važnih” detalja koje smo dali “prijama” u zadatak, a mi smo iz ledenog Zagreba, dva tjedna prije vjenčanja, odletjeli – na Maldive!

Put na Maldive bio je pun pogodak. Bio je to istinski odmor, ali i više od toga. Svoje prvo, simbolično “I do”, izgovorili smo na nestvarnom vjenčanju u tirkiznoj laguni po lokalnim domorodačkim običajima. Bilo je poput sna! Brzo su prošla dva tjedna i morali smo se vratiti u Zagreb. A ovaj puta nas je čekalo – stvarno vjenčanje!

Sve je išlo po planu. Sletjeli smo kasno navečer u četvrtak, a u petak već od samog jutra bili smo u pripremama.

Budući da smo imali kratke zimske dane, fotografiranje sa Stefanom Fiorentinom zakazali smo prije crkve. U samo dva sata napravili smo prvo session na otvorenome, a poslije jedan u kazalištu HNK.

Filmski smo stigli do crkve Sv. Blaža – u zadnji čas! Svi su nas već čekali, gosti iz cijele Hrvatske, ali i Europe. Crkveni obred vodio je svećenik Marko Kornelije, Markov dobar školski prijatelj. Mladoženjin kum Gerard iz Pariza i moj brat Marko čitali su birane retke iz Biblije, što nam je bio još jedan veliki dar. Izrekli smo zavjete i dobili odobrenje za prvi poljubac, a potom je sve bilo lakše. Uslijedila su čestitanja uz nezaobilazne suze radosnice.

Odmah zatim uslijedila je svečana večera, uz savršen prvi ples, koji je do detalja isplaniran uz srdačnu pomoć Tene iz Plesnog centra Zagreb. Uz meni pun delicija, ponoć i torta došli su prebrzo. Zabava je potrajala dugo u noć pa nismo baš imali mnogo od naše prve bračne noći – ali zato sada imamo jedno drugo zauvijek!

Sve za vaše vjenčanje