Ivana Viskić
Fotografija: Marko Dušak, Studio SpinakerGraphics

Mladoženja je sedam mjeseci prije vjenčanja bio opremljen, odlučio se za crni Armanijev smoking koji smo odabrali u Londonu, dok je mene čekao malo teži posao…
Obilazila sam zagrebačke salone vjenčanica, ali nisam uspjela pronaći haljinu u kojoj bih doživjela trenutak koji opisuje sve mladenke, trenutak kada pronađeš savršenu haljinu, odjeneš je i znaš da je to ona prava. Na kraju smo, na čuđenje mnogih, vjenčanicu išli isprobavati u Milano. Kažem vjenčanicu, u jednini, jer sam htjela isprobati samo jedan model, na što su me mladoženja i kuma nagovorili da probam još neke modele. Tri mjeseca ranije rezervirala sam termin u modnoj kući Pronovias. Moj izbor je od početka bio jasan, odabrala sam haljinu u koju sam se zaljubila na samom početku potrage vidjevši je na slici. Bila je to Valentinova vjenčanica jednostavnog kroja koja je u potpunosti odražavala moju osobnost.
Vrijeme je prolazilo, a mi smo polako i sigurno odabirali detalje koji će uljepšati naš dan.
Vjenčanica je bila bijela pa sam cvijećem htjela napraviti kontrast i zato je odabir pao na nježno plave hortenzije i svijetlozelene dendrobium orhideje.
Jutro uoči vjenčanja prošlo je vrlo lagodno. Kako nismo htjeli veliko i tradicionalno vjenčanje, ni uzvanici prije vjenčanja nisu dolazili k nama, nego smo cijelo prijepodne proveli uživajući u opuštajućim zvukovima glazbe te nestrpljivo gledajući na sat kada će stići trenutak da se počnemo spremati.
Za mjesto obećanja naše ljubavi odabrali smo crkvu Sv. Ivana Krstitelja u Zagrebu. Iako izvana ni po čemu posebna, njen interijer odražava prekrasnu, intimnu i toplu atmosferu male pitoreskna neobarokne crkve. Da se radi o vjenčanju s odmakom od tradicije dali smo naslutiti već tijekom samog obreda kad je prostor crkve ispunila glazba Coldplaya, pjesma «Viva la Vida», koju je na violončelu izveo glazbenik Stanislav Kovačić. Svadbena svečanost uslijedila je u restoranu Spoon. Prema mladoženjinoj želji glazbenu pozadinu vrhunski je odradio Bravo bend iz Splita. Za prvi ples odabrali smo skladbu «A Whole New World» iz Disneyjeva animiranog filma «Aladdin». Dugo očekivano, proletjelo je u trenu.
Kao najbolji i najvjerniji podsjetnik na taj dan ostaju nam fotografije, besprijekorno odrađen posao Marka Dušaka i njegove supruge iz studija SpinakerGraphics.

Sve za vaše vjenčanje