Odabir vjenčanice poseban je doživljaj u životu svake buduće mladenke jer, bez obzira na njezin stil, vjenčanica je haljina nad haljinama. A izbor je veličanstven. No kako odabrati haljinu iz snova? Odgovor nije jednostavan, ali sigurni smo da će vam naši savjeti biti od pomoći.

Inspirirajte se

Danas je lakše nego ikada prije pronaći inspiraciju za vjenčanicu. Časopisi, online ideje, Pinterest, društvene mreže, vjenčanja slavnih – mjesta su sakupljanja vizualnih ideja koje će vas dovesti do vaše savršene vjenčanice. Tako ćete lakše odraditi i selekciju te se približiti ideji onoga što želite ili ne želite.

Berta

Razmislite, trendi ili klasična haljina

Uz tijelo ili naglašenog volumena, s rukavima ili bez njih, boho ili royal model vjenčanice, samo su neka od pitanja s kojima ćete se susresti u svijetu vjenčane mode. Ovogodišnja vjenčana moda obiluje raznolikošću, pa nemojte da vas iznenade trendi svečana odijela i kombinezoni ili mini vjenčanice koje su odličan odabir za destinacijska putovanja.

Pronovias

Budite otvoreni

Modni savjetnici u salonima vjenčane mode stručnjaci su koji će pažljivo saslušati sve vaše želje. Ali i savjetovati da isprobate modele haljina o kojima možda niste razmišljali. Budite otvoreni jer biste se mogli iznenaditi modelom vaše odabrane haljine.

Berta

Odaberite na vrijeme, ali ne prerano

Modeli vjenčanica u svojoj su osnovi vječni. Ono što ih iz sezone u sezonu čini posebnim jesu dizajnerske vizije koje klasiku prilagođavaju modnim potrebama tržišta, predstavljajući nove kolekcije uglavnom dva puta godišnje. Zato ne brzajte s odabirom haljine, dočekajte novu kolekciju i birajte haljinu u skladu s datumom, godišnjim dobom te temom vjenčanja.

Pronovias

Budite spremni isprobati velik broj haljina

Prva haljina koju isprobate najčešće nije ona iz vaših snova, ali nemojte gubiti nadu u pronalazak savršene vjenčanice. Pripremite se na više termina proba i isprobavanje više od nekoliko vjenčanica. Ali u svemu tome nastojte i uživati, tražite savjet profesionalaca i svoje pažljivo odabrane pratnju te odaberite favorite. Prespavajte i odlučite se za onu vjenčanicu za koju osjećate da je kao stvorena za vas.

A savršeno mjesto za pregled najljepše vjenčane mode i ove je godine Sajam vjenčanja Zagreb. Posjetite Sajam od 31. siječnja do 2. veljače, uživajte u modnim revijama i ponudi izlagača. Više o događaju i termine modnih revija otkrijte ovdje

Pronovias

Tekst Martina Rafaeli

Fotografije press Story vjenčanja, Berta, Pronovias

 

Sve za vaše vjenčanje