Cvijeće i vjenčanja vole se snažno što nam potvrđuju sve posebnije dekoracije kroz nekoliko zadnjih sezona. A početak godine te početak nove sezone vjenčanja još zanimljiviji jer nam pruža pogled u nove cvjetne ideje za nezaboravno lijepa vjenčanja. Otkrivamo neke od cvjetnih ideja.

Trave i suho cvijeće – I dok je do nedavno vladao zeleni trend u vjenčanjima, u sezoni pred nama se okrećemo prirodnim materijalima i nijansama. Uz obožavane pamapas trave tu su i brojne vrste ukrasnih trava i cvijeća, vrste koje se odlično kombiniraju sa svježim cvijećem. Pa ćemo uz raznolike perjanice opet uživati u pšenici, divljim travama i mediteranskom bilju. Odlično se uklapa u vsako godišnje doba.

Lokalno je IN – Sve je veći broj parova koji svoje vjenčanje žele na svom vjenčanju izbjeći sve elemente koji ne podržavaju održivost pa ne čudi da žele i u cvjetne dekoracije elemente iz domaćeg uzgoja i sezonsko cvijeće. Taj je pristup za svaku pohvalu jer osim što pazimo na okoliš pomažemo i male lokalne uzgajivače.

Cvjetni must have – Ostaviti dojam cvjetnim dekoracijama želje je skorom svake mladenke. Ukoliko je to i vaša želja savjet je da ove godine naglasak stavite na uređenje mjesta izricanja zavjeta ili prostor uz plesni podij. Veliki aranžmani pružit će izuzetan dojam na fotografijama, posebice za vrijeme ceremonije, govora, rezanja torte…

Mirisni buketi – Osim što vjenčani buket mora izgledati lijepo mora i mirisati! Zato razmislite o cvjetnom odabiru, mi ne možemo odoliti frezijama, lavandi, jorgovanu, domaćim vrtnim ružama… ali i začinskom bilju, aromatičnim grančicama poput menete, timijana, kadulje, ružmarina i još uvijek neodljivog eukaliptusa.

Impresivni detalji – Ukoliko vam vaš budget ne dozvoljava veće izdatke za cvijeće odlučite se za impresivne detalje poput dekoracije od samo jednog cvijeta. Odličan odabir je cvijet protee, rajske ptice, suncokret, glavata artičoka – kako na stolovima za uzvanike tako i kao detalj u vjenčaniom buketu. A tu je i izuzetno zanimljiv trend papirnatog cvijeća koje ima i umjetničku vrijednost.

Vikend pred nama kao stvoren je za uživanje u svemu vezanomuz vjenčanja, stoga odvojite vrijeme i posjetite Sajam vjenčanja Zagreb u velebnoj Areni Zagreb. Družimo se od petka do nedjelje, a više o samom rasporedu događanja saznajte ovdje. A sve zaljubljenike u cvjetnu umjetnost pozivamo da nam se pridruže na cvjetnoj radionici u subotu 1. veljače u 14 sati.

Tekst Martina Rafaeli

Fotografije Unsplash

Sve za vaše vjenčanje