Dress code

U dogovoru sa zaručnicom usuglasite svoj izgled. Uskladite boje i detalje prema njezinoj haljini. Pritom vodite računa o tipu vjenčanja (klasično, tradicionalno, ležerno…), o dobu dana i godine.

Klasično odijelo krojeno po mjeri najbolji je izbor. I dok za dnevno vjenčanje stručnjaci preporučuju klasična odijela u tamnim bojama, najčešće crnoj, za večernju prigodu savjetuju elegantniju varijantu, poput fraka i bijele košulje.

Shopping

Ako nemate kvalitetnog krojača koji bi vam sašio odijelo po mjeri, preporučujemo odlazak u provjerene salone gdje ćete na jednom mjestu pronaći sve što vam je potrebno za savršen izgled.

Pri isprobavanju odijela nosite košulju i cipele slične (ili iste) onima koje ćete nositi na vjenčanju. Rukavi ne smiju potpuno prikriti košulju, a kada lagano savijete ruku u laktu ona smije viriti manje od 2 cm. Jakna bi trebala ići do sredine bokova, a hlače moraju biti duge sve do cipela, mrvicu naborane. Zakopčana jakna ne smije vam biti tijesna, a ovratnik treba biti naslonjen na ovratnik košulje, koji pak smije viriti do 2 cm iznad ovratnika jakne.

ODABIR BOJA PO GODIŠNJEM DOBU

Proljeće: Ohrabrite se, odbacite tamna odijela i potražite odijelo pastelno plave boje, boje karamele ili toplih sivkastih nijansi.
Ljeto:
Birajte ugodne, lepršave materijale poput lana i pamuka s otkačenom košuljom (za hrabrije) u bež nijansama, bojama pijeska ili svijetlo sive boje.
Jesen:
Preporučujemo formalnija odijela poput klasično krojenih hlača i jakne s prslukom ili jaknu s kosim kopčanjem, u smeđim nijansama.
Zima:
Je vrijeme za tradicionalna odijela i klasične, tamne nijanse. Odmak od klasične bijele košulje može biti ona boje vina, uz bezvremensko crno odijelo.

Dodaci

Ne zaboravite crne čarape koje obavezno moraju biti dovoljno duge da vam se, kada prekrižite noge, nimalo ne vidi gola koža ispod nogavica.

Cvijet trebate nositi u zapučku i nikako ga ne smijete pričvrstiti samo običnom, već sigurnosnom iglom.

Cipele vam moraju biti savršeno ulaštene, i nikako ne smijete obuti one pohabane – ako imate crkveno vjenčanje svi će uzvanici u trenutku kada kleknete vidjeti iznošene đonove. Kupite nove cipele i razgazite ih kod kuće.

Sada ste spremni zablistati pored zaručnice ispred matičara. Jedino što još trebate zapamtiti jest – obući se na vrijeme i ne kasniti na vjenčanje!

Sve za vaše vjenčanje