Sjećate li se vjenčanja Kate Middleton i princa Williama i prekrasne vjenčanice čiji dizajn potpisuje Sarah Burton za Alexander McQueen? Čini se kao da je lijepa Kate odabirom vjenčanice s dugim rukavima stvorila trend koji je zadnjih sezona jedan od najomiljenijih!

I dok se do nedavno izbor vjenčanice s dugim ili dužim rukavima povezivao s tradicionalnim i vjerskim razlozima ili se pripisivao stilu sramežljivih djevojaka danas nam trendovi s vjenčanih modnih pista ukazuju kako je odabrati vjenčanicu dugih rukava izraz stila, mala osobna modna smjelost koji savršeno može pristajati svakoj mladenki. Bilo da su i vaše želje za haljinom koja je romantična ili ekstravagantna, klasična ili moderna, decentna ili raskošna… dobrodošla ste u otkrivanju predivnih modela na kojima su rukavi poseban detalj.

Naeem Khan

Dokaz ovom modnom trendu je i lista poznatih mladenki koje su odabrale vjenčanice s dugim rukavima. Pa se tako ovog ljeta Nicky Hilton udala za James Rothschilda u raskošnoj Valentino čipkastoj vjenčanici koja je oduševila divnom, krupnom čipkom, dugim rukavima, visokim ovratnikom i božanstvenim velom. Kraljevsko vjenčanje sezone, švedskog princa Carl Philipa i lijepe sad princeze Sofie od Švedske osim po osobnim detaljima koji su bili sigurni odmak od kraljevskog protokola, zapamćeno je i zbog rukom šivane vjenčanice u tri nijanse bijele boje s – dugim rukavima čiji dizajn potpisuje švedska dizajnerica Ida Sjöstedt. Givenchy, tj. kreativni direktor Riccardo Tisci je „krivac“ za još jednu nezaboravnu vjenčanicu, onu koju je Kim Kardashian odjenula na vjenčanju za Kanye Westa. Bez obzira na raskošne obline ova vjenčanica dugih rukava savršeno je zaodjenula Kim i njezino vjenčanje iz snova. Nezaobilazna je i vintage vjenčanica Lauren Bush Lauren, u kojoj se 2011. udala za Davida Laurena, sina Ralpha Laurena. Za izradu ove sasvim posebne vjenčanice dugih rukava utrošeno je 3000 sati rada.

Pronovias

Dizajneri vjenčane mode savršeno kombiniraju različite krojeve vjenčanica, dužine rukava i time ova modna igra poziva na modno otkrivanje koje savršeno naglašava ljepotu tijela, na onu koja smjelo skriva, otkriva, elegantno oblikuje…

Elie Saab

Odabir vjenčanicu s dugim rukavima zasigurno vas učiniti drugačijom od drugih. Rukavi haljine ne moraju biti od iste tkanine kao i tijelo haljine, birajte između božanstvenih čipkastih, onih od tila, skorom nevidljivih na koži koji mogu biti dorađeni detaljima čipke, perli, kristala ili one svilene koji pružaju dašak modne avangarde. Uski, široki, poput lepeze – rukavi su više od trenda. Rukavi nisu „višak“ tkanine, rukavi ne zatvaraju, oni su detalji koji priča priču o zavodljivosti, detalj koji voli podignute frizure i savršeno odabran nakit.

Monique Lhuillier

 

Sve za vaše vjenčanje