Naš je stav da, da i da za veo na vjenčanju! Veo je vezan za vjenčanja stoljećima, od toga što je “štitio” mladenku od zlih pogleda do toga da je danas neizostavan modni detalj. Predaja u svijetu vjenčanja govori da ženu u vjenčanici upravo veo pretvara u mladenku a danas posebno veseli što su u ponudi velovi različitih stilova i dužina (svi znamo da su kraljevska vječanja nezamisliva bez vela). Veo je važan i zahtjevan detalj, onaj koji se mora savršeno povezati s vjenčanicom, mjestom vjenčanja, frizurom, detalj koji se pažljivo stavlja te još pažljivije skida. A vezano uz veo mladenke često postavljaju pitanja i to ne samo estetskog karaktera već i dva važna pitanja – kada staviti i kada skinuti veo? Pa evo i odgovora!

Kada staviti veo? Plan dana vjenčanja sastoji se od brojnih malih koraka a jedan od izuzetno važnih je i termin odijevanja i pripreme za vjenčanje. Odjenite vjenčanicu ali ne žurite s velom. Dopustite frizeru ili osobi od povjerenja da vam postavi veo netom pred odlazak na mjesto vjenčanja, netom prije nego što ćete se pokazati mladoženji. Ako se vozite automobilom razmislite da veo montirate pri izlasku iz automobila kako ga ne bi izgužvali za vrijeme vožnje. Pazite na frizuru i ne brzajte, ovo je divan trenutak i ne zaboravite na fotografiranje, veo je odličan detalj!

Kada skinuti veo? Veo je uglavnom detalj koji mladenke odabiru za onaj najsvečaniji dio vjenčanja – samu ceremoniju. To se posebno odnosi na dugačke velove koji nisu praktični za koktel druženje nakon vjenčanja ili prvi ples. Ali kratki velovi mogu se nositi i kroz prvi dio svečanog druženja! Bez obzira na dužinu i stil pazite da pri skidanju vela ne pokvarite frizuru, pazite da veo odložite i pospremite na sigurno mjesto. I uživajte u plesu i zabavi!

TEKST Martina Rafaeli

FOTOGRAFIJE Mihoci Studios

Sve za vaše vjenčanje