Danas kada govorimo o trendu govorimo i o smjeru koji je zadan ne samo dizajnerskim kreativnim promišljanjima već i potrebom. Potreba proizilazi iz nametnutih okolnosti pandemije, rada od kuće, socijalne distance te online sastanaka u kojima je vizualni fokus – glava. Tako da nam je svima jasno zašto je u kreiranju modne budućnosti naglasak na odijevanju i detaljima iznad struka, posebice nakitu a neke od impresivnih primjeraka otkrili smo i kroz predsatvljanja ready to wear kolekcija za proljeće 2021.

Chanel
Chanel

Novost sezone je boja. Jer boje ne samo da uveseljavaju vas osobno, one utječu i na osobe s kojima ste u (online) komunikaciji. Pa tako neće biti rijetkost uživati u pogledu na detalje u neonskim bojama (Chanel, Versace, Valentino).

Chanel
Dior
Missoni
Givenchy

Chokeri, u razno raznim varijantama su važan dio modnog kolaža, baš kao i impresivni primjerci privjesaka na ogrlicama. Naušnice, ogrlice i narukvice su naglašenog i prenaglašenog volumena (Givenchy, Prada), nedoljive će biti i minijature signature torbica (Chanel, Jacquemus). Apstraktni pogled ističu Miu Miu i Acne Studios dok fokus na čiste forme, detalja kao što su cvijeće, ptice, zvijezde, zadržavaju Christian Dior, Coach, Schiaparelli…

Miu Miu
Chanel
Dior

TEKST Martina Rafaeli

FOTOGRAFIJE press

Sve za vaše vjenčanje