Svojom vjenčanicom najčešće želimo ostaviti dojam otmjenosti, elegancije, romantike i posebnost. A kako bismo zadovoljili sve te zahtjeve, potrebno je pažljivo odabrati veo.

Danas se veo izrađuje u bezbroj varijanti i to od čipke, tila, organdija, šifona ili svile te ukrašava biserima, vezom, kristalima, koraljima, cvijećem i raznim drugim ukrasima.

KAKO ODABRATI VEO

Velovi mogu biti dramatični, ali i jednostavni. Jedino pravilo pri njegovom odabiru je da se slaže s haljinom i mladenkom, pa tako npr. tradicionalni veo od čipke nikako ne ide uz moderno dizajniranu ili ekscentričnu vjenčanicu.

Ne treba zaboraviti ni na proporcije, pa tako kratki veo ne ide uz dugačke raskošne haljine. Vrijedi i obrnuto. Osim toga znajte da raskošne ili složenije haljine ne trpe jednako velik i bogat veo.

Ako se udajete u crkvi, veo može biti dug i nekoliko metara, no planirate li vjenčanje na plaži, zaboravite na to. Predugačak veo stvarat će vam neprilike i uzrokovati nervozu. Volite li ipak dugi veo, odlučite se za onaj koji ćete moći zataknuti za prst pa vam, ovisno o prilici, neće smetati, a kad je potrebno izgledat će raskošno.

Važno je nositi veo i pritom imati stila, a možda i mrvicu hrabrosti ili ekscentričnosti! Podizanjem vela i uz dug poljubac za mladence započinje novi život, onaj bračni. Veo je podignut, brak je sklopljen i stoga – živjeli mladenci!

Sve za vaše vjenčanje