Tjedni vjenčane mode su otkazani i mjesec pred nama u svijetu vjenčanja počinje imati potpuno novi doživljaj. Jer u ritmu modnih sezona travanj je bio mjesec u kojem je veliki broj dizajnera vjenčane mode predstavljao modne novitete, trendove koji su osvojali modne piste te srca brojnim modnih urednika, blogera i budućih mladenki. Travanj je bio mjesec koji je pružao pogled u modnu budućnost a kako će modna budućnost za proljeće/ljeto 2021. izgledati – ostaje za otkriti. A na koji način, pitanje je na koje je teško pronaći odgovor jer vjenčana je moda specifična po tome što se kolekcije predstavljaju godinu dana unaprijed kako bi bilo vremena zaokružiti krug od promocija na pistama, preko mini revija, narudžbi i konačno do dana vjenčanja u kojma će mladenke zablistati u odabranim modelima. Puno se ovih dana govori o virtualnim revijama koje bi se temeljile na prezentacijama dizajnerskih kolekcija ali problem se javlja što veliki broj dizajnera nije uspio završiti kolekcije te ih prirediti za fotografiranje i predstvaljanje u formatu lookbookova. Zato je zanimljivo čuti što o mogućim novim kolekcijama govore neki od top dizajnera vjenčane mode.

Lela Rose “Imamo završenu polovicu nove kolekcije ali nisam sigurna kako bi mogli prezentirati je. Naša trenutna odluka je predstaviti kolekciju u studenom jer sada nikako nije prikladan trenutak.”

Lein, Meredith Stoecklein “Nisam završila kolekciju, cijeli proces je pauziran jer naša je proizvodnja zaustavljena. Tkanine za naše haljine dolaze iz Francuske i Italije pa je i uvoz sada neizvediv, ali plan nam je zvršiti kolekciju čim bude moguće i predstaviti je online. Također mi sve naše mladenke koje odgađaju vjenčanje i dalje vodimo kroz proces odabira vjenčanice, odabira tkanina jer nama je izuzetno važno ostati u kontaktu sa zajednicom. Zato svakodnevno radimo na novim newsletterima, virtualnim probama i pružanju obostrane podrške.”

Danielle Frankel “Moje su klijentice posebne i zato nastojim pronaći načine kako im pružiti istu pažnju poput one kojom pristupamo maldenkama u našem studiju. Radimo s puno osjećaja, brige oko završnih detalja i ono što je sigurno je da nije lako biti mladenka u 2020.” Zato ova dizajnerica radi na prilagođavanju web stranice koja će ubrzo omogućiti virtulane probe te također ona užurbano radi na capsule kolekciji koja će biti dostupna u online prodaji. “Te će haljine biti dostupne kroz koji tjedan.” A ono što posebno veseli je vjerovanje ove dizajenrice da će nakon svega nastupiti eksplozija sreće i zajedništva i da će vjenčanja biti ljepša nego ikada prije.

 

TEKST Martina Rafaeli FOTOGRAFIJE Story vjenčanja / kolekcije Lela Rose, Lein i Danielle Frankel za jesen 2020.

Sve za vaše vjenčanje