Otkriti, sakriti, naznačiti, istaknuti i još ponešto, sve su to funkcije rukava koji na vjenčanoj haljini pokazuje svu raskoš svog postojanja. Odabrati pravilan oblik i dužinu znači korak bliže prema savršenoj vjenčanici.

Vjenčanica sa ili bez rukava

Ako je vaš izbor haljina s tankim naramenicama ili bez njih, jedno morate znati – pitanje je dobrog ukusa i pristojnosti pojaviti se u crkvi prikrivenih ramena. U tom će vam slučaju svakako dobro doći stola, šal ili kaputić. Odlučite li se za vjenčanicu s rukavima, otvara vam se modni kutak prepun iznenađenja, prijedloga i objašnjenja. Stoga, krenimo u svijet rukava!

Mali rukavi: Da, doista mali ili tek u naznakama. Vrlo su kratki, tek koji centimetar od ramena prema ruci i sjajan su način da pokrijete ruke u predjelu ramena, a da i dalje izgledate vrlo elegantno i lijepo.

T-Shirt rukavi: To su rukavi koji nalikuju rukavima na majici. Izgledaju mladenački, čak simpatično i nepretenciozno, a izvrsno pristaju uz jednostavnu vjenčanicu do koljena i buketić đurđica.

Puf rukavi: Ove ih sezone pariški kreatori svrstavaju u sam vrh modnih krojeva. Ako želite biti “in”, mali puf rukavi na haljini od prozračnog materijala istaknut će vašu modnu osviještenost.

Tri-četvrt rukavi: Rukavi koji završavaju neposredno iznad podlaktice izvrsno izgledaju na bijelom kostimu ili jednostavnoj haljini. Uz pažljivo odabran šešir – bit ćete prava decentna dama!

Dugi rukavi: Za kraljicu slavlja – kraljevski rukavi! Odaberete li dugi rukav na vjenčanici, nećete pogriješiti. Pa iako dugi rukav ostavlja dojam elegantne formalnosti, žene nižeg rasta trebale bi ga izbjegavati. Za njih su idealne haljine s dekolteom, uskim naramenicama, a ulogu rukava neka prepuste npr. finoj stoli ili šalu od tila.


Sve za vaše vjenčanje