Svi govore o Bridgerton seriji, još jednoj Netflixovoj uspješnici. A mi, inspirirani serijom i odlilnim kostimima, prošetali smo arhivom modnih fotografija koje su refleksija upravo regency ere.

Zanimljiva je informacija kako je serija Bridgeton snimljena kroz 11 mjeseci 202o., u zahtjevnim vremenima pandemije, u mjesecima kada smo manje nego ikada prije pažnje poklanjali modi. Zato je posebno zanimljivo da nas ta serija potiče na razmišljanje upravo o modi. Radnja se odvija u Londonu 1813. godine i prva epizoda započinje predstavljanjem mladih djevojaka iz imućnih obitelji društvu te potencijalnim udvaračima i već nam je ta scena obećavajuće najavila modni užitak. Dizajnerica kostima, Ellen Mirojnick, potpisuje svaki od kostima a njih je ukupno bilo oko 7500! Za samo osam epizoda.

A što je posebno za izdvojiti? Uz nježne, pastelne ali i one žarke boje, volane, sjajne kamenčiće, frizure ali i impresivne perike, zaizdvojit su i podaci kako je nakon prve epizode interes za pojmove kao što su korzeti, empire haljine, noćne haljine, globalno značajno porastao! Dogodila se divna reakcija na modu, što je zasigurno i stvar potrebe, jer nije život u hoodicama i trenirkama i najbolji odabir.

Bez obzira na to koliko će nas zaljubljenost u regency stil dugo držati, sigurno smo da će ostaviti traga u vjenčanoj modi. A kako bi tu modu približili i kroz ovovjekovna modna stvaranja donosimo vam mali modni pregled s potpisom velikih dizajnerskih imena sadašnjice.

Rodarte Fall Winter 2020
Brock Collection, Fall/Winter 2020-2021
Rodarte Spring 2020.
Rodarte, Autumn/Winter 2020.
Erdem Spring Summer 2021
Brock Collection, Fall/Winter 2020-2021
Brock Collection Spring/Summer 2020
Erdem Spring Summer 2021
Brock Collection Spring Summer 2020
Brock Collection, Fall/Winter 2020-2021
Lanvin show, Fall Winter 2020
Loewe show, Spring Summer 2020

 

Tekst M.R.

Fotografije Profimedia

 

Sve za vaše vjenčanje