Podsuknja je postala važnim dijelom ženske odjeće u 16. stoljeću, kao posljedica njihove želje da odjećom oblikuju i naglase svoje tijelo. Uglavnom se izrađivala u više slojeva čvrste tkanine, a ovisno o modi i kroju, isticala je struk i bokove, odizala suknju odozada te stvarala volumen. S vremenom su podsuknje dobile konstrukciju od kolutova i tkanine te postale znatno lakše.

Početkom 19. stoljeća podsuknje su nakratko čak i zaboravljene, da bi s valcerom doživjele svoj veliki povratak na modnu scene Europe i Amerike.

Na korak do 20. stoljeća ženska moda opet je jednostavnija. Podsuknja se pomalo povlači iz dnevne mode i čuva za svečane prilike, među njima i vjenčanja. Za veličanstveni povratak podsuknje zaslužan je Christian Dior. Njegova kolekcija New Look iz 1947. ženama je podarila raskošne, nabrane, slojevite podsuknje koje su postale jako popularne među djevojkama. Moda ranih 60-ih svojevrsni je vrhunac ženstvenosti 20. stoljeća.

Filmovi i mjuzikli oživjeli su i približili kasnijim generacijama modu iz 50-ih i 60-ih. Iako potrebe za podsuknjom u ženskoj garderobi više gotovo da i nema, ona i dalje simbolizira odjevni predmet koji od jednostavne suknje stvara bogatu krinolinu, a od obične djevojke mladenku-princezu!

Sve za vaše vjenčanje