Proces odabira vjenčanice nije niti brz niti jednostavan jer je puno elemenata koji moraju biti usklađeni kako bi baš ta haljina reflektirala vas i vašu osobnost, modne odlike, stil vjenčanja, godišnje doba, mjesto vjenčanja… I kada odabere haljinu koja se savršeno uklapa u planirani izgled vjenčanja, sigurni smo, nema sretnije osobe od buduće mladenke. Ali, trenutno se nalazimo u situaciji da su brojna vjenčanja zbog pandemije koronavirusa pod upitnikom. I dok se jedan broj neodgođenih ljetnih vjenčanja ipak održao, pitanje je što će biti s budućim vjenčanjima. A kakve to veze ima s odabranom vjenčanicom?

Upravo u vezi planiranog i realnog. Jer ukoliko se vaše vjenčanje na planiranoj lokaciji s određenim brojem uzvanika mora održati u skromnijem izdanju s malim brojem uzvanika nije čudno što vam se i vaša vjenčanica više ne čini savršenom za vjenčanje pod novim uvjetima.

A što učiniti?

Prije svega dobro razmisliti i u skladu očuvanja zdravlja vas i vaših uzvanika odlučiti odgađate li datum vjenčanja. Ukoliko ipak ostajete pri svom datumu vjenčanja ali uz ograničenja na vama je da još jednom odlučite hoćete li mijenjati i vaš outfit. Stoga, možete usprkos svemu odlučiti zadržativašu vjenčanicu i u inat svemu zablistati u punom sjaju.

Također , ukoliko vam mogućnosti i ugovor o najmu dopuštaju, razgovarajte u salonu vjenčanica o mogućnosti zamjene haljine za neku drugu. A pri odabiru modela koji je prikladniji za mala i jednostavnija vjenčanja modna je preporuka odabrati haljinu sličniju koktel modelu, lepršavu, laganu, ali i trendi odiejlo, kombinezon, mini vjenčanicu.

Bez obzira što ste na kraju odlučili odjenuti za vaše vjenčanje neka bude odabir u kojem ćete uživati i u kojem ćete biti zadovoljna mladenka. Ne zaboravite na modne detalje kao što su veo, uresi za kosu, nakit te naravno atraktivne cipele.

A što savjetovati vašim uzvanicima vezano uz njihov modni odabir? Odjeću u kjoj se osjećaju udobno ali i koja upućuje da su uzvanici na vjenčanju, bez obzira na promijenjene okolnosti, jer vjenčanja su svečanost.

TEKST Martina Rafaeli

FOTOGRAFIJE Atelier Pronovias

Sve za vaše vjenčanje