Što se samog sakoa tiče, na lijevu stranu se može staviti rubac u džepić koji može biti u nijansama mladenkina buketa ili neke druge boje koja prevladava na ostalim detaljima s vjenčanja. Ako je vjenčanje na otvorenome, i odijelo bi trebalo biti ležerno. Uvijek je najvažnije da se mladoženja u odijelu osjeća ugodno, da mu dobro stoji i da u njemu može plesati cijelu noć. Odijelo koje loše stoji uočljivo je već izdaleka i može narušiti cjelokupan dojam. Od drugih detalja na odijelu poželjno je na hlačama imati manžete, koje bolje stoje visokim muškarcima, a hlače bez manžeta izdužuju figuru ako je mladoženja niskog rasta. Dužina rukava također treba biti odgovarajuća kako mladoženja ne bi izgledao kao da je posudio tuđe odijelo. Ako rukav pokriva manžetu košulje, to znači da je predugačak. Trebao bi tek dodirivati bazu palca, otkrivajući 2 do 4 cm dužine manžete. Tradicionalni američki kroj sakoa s dva gumba, koji je dugo bio popularan, sada je zamijenjen sakoima koji su malo uži i imaju tri ili četiri gumba. No, klasični stil s dva gumba i dalje se često nosi. Uvijek treba odabirati modele s užim pojasom koji će naglasiti izgled tijela. Vitki i lijepo građeni mladoženje trebali bi naglasiti čiste linije odijela bez ikakvih nabora i nepotrebnih detalja.
Ako je vjenčanje manje formalno, ali je riječ o večernjoj ceremoniji, odličan je odabir tamni smoking i leptir-kravata uz prsluk. Košulja bi trebala biti bijela, i to klasičnog ovratnika. Za ljetna vjenčanja i tropske ambijente najbolji su odabir bijela večernja odijela. Ako je vjenčanje pak formalna dnevna ceremonija, prikladni su smokinzi, upotpunjeni košuljom klasična ovratnika, prslukom ili kravatom klasična vezivanja.
No, najvažnije da je mladoženja opušten u svom odijelu, da mu lijepo stoji i da jednostavno uživa u svom posebnom danu, jednako kao i mladenka!

Sve za vaše vjenčanje