Važan dio proizvodnog procesa obuće glasovitog austrijskog brenda Högl Shoe Fashion odvija se u Varaždinu. Austrijanci su prepoznali bogatu majstorsku tradiciju toga kraja i prepustili Varaždincima ono što je na obući najbitnije – precizno krojenje kvalitetne kože i vrhunsku završnu izradu gornjih dijelova. Nakon krojenja ostaju komadići kože koji se pažljivo zbrinjavaju, a dio njih je nedavno postao predmetom „zelene“ suradnje galerije Oblak i Högla.

Vlasnica kultne zagrebačke galerije Oblak, dizajnerica nakita Diana Zelmanović, prihvatila se kreativnog recikliranja ostataka kože iz Höglove kolekcije za proljeće/ljeto 2016. Rezultat ove jedinstvene suradnje je prekrasna limitirana kolekcija ogrlica i narukvica koje se već mogu razgledati i kupiti u galeriji Oblak.

Oblak i Hogl srebrne1

„Poticaj za ovu sjajnu suradnju došao je od Sanje Faber, voditeljice Högla za Hrvatsku. Pokazala mi je fotografije nove kolekcije i komadiće kože i oduševila me idejom! Nije mi trebalo mnogo vremena da stvorim viziju kolekcije jer je inpiracija dolazila sa svakim komadićem kože kojeg sam uzimala u ruke. Naravno, izrada je zahtijevala mnogo dulji period, no isplatilo se! Zadovoljna sam svakim komadom nakita kojeg sam napravila i vjerujem da će se svidjeti mojim dragim klijenticama, osobito onima koje vole Höglove cipele.“ – kaže Diana Zelmanović.

Oblak i Hogl plave sandale i torba 1

Kolekcija proljeće/ljeto 2016. počela je stizati u Höglove trgovine u Ilici 12 i u Westgateu pa već ovih dana možete pogledati nove cipele, odabrati svoj omiljeni model i upotpuniti ga zanimljivim komadom nakita dizajnerice Diane Zelmanović.

Sve za vaše vjenčanje