Sjećate li se scene iz serije “Seks i grad” kada je Aidan nasred ulice kleknuo i zaprosio Carrie? Sjećate li se reakcije kada je otvorila kutijicu i ugledala prsten? Divan zaručnički prsten, ali ne onaj kao iz njezinih snova. Situacije poput ove ne događaju se samo na ekranima, događaju se stvarnim parovima, i to svakodnevno. Što učiniti s prstenom koji vam se ne dopada, koji nije u skladu s vašim očekivanjima, a koji vam je uručio vaš savršeni muškarac? Kako reagirati, kako ne umanjiti veselje zbog zaruka i planiranja vjenčanja? Donosimo provjerene savjete.

  1. Pružite prstenu šansu – jednostavno, dajte si vremena, i to tako da u prvih nekoliko dana nosite prsten koji možda nije savršen, ali možda otkrijete koliko dobro ide uz vas i definiciju vaše ljubavi. Jer prve impresije mogu biti pod utjecajem prevelikih očekivanja, vlastitom slikom savršenog prstena u vašoj glavi. Zato otkrijte njegovu stranu priče, možda je zanimljiva i emotivna, inspirirana njemu važnim razlozima. Ponekad je upravo ta priča dovoljna da prepoznate ljepotu u tom malom, ali važnom simbolu vaše ljubavi.

  1. Recite to jasno – ako vam se i nakon nekoliko dana izgled vašeg zaručničkog prstena ne sviđa, vrijeme je za iskren razgovor. Jer prsten ne smije biti simbol za njegov nedovoljno dobar izbor, razlog za nezadovoljstvo u vašoj vezi. Za taj iskreni razgovor odaberite prikladan trenutak i vrijeme, budite nasamo, budite smireni. Pazite da ne povrijedite njegove osjećaje, recite da ga volite bez obzira na prsten, ali da prsten nije po vašoj želji.

  1. Zamijenite ga – prsten, na muškarca. Ako je prsten kupljen, posjetite mjesto kupnje i razmotrite mogućnost zamjene za neki drugi model ili mogućnost preoblikovanja postojećeg. Neka novi prsten bude onaj koji ćete obolje voljeti. Budite usklađeni u financijskim mogućnostima.

  2. Zapamtite – udajete se za svoga gospodina savršenog ne za prsten. Zato ako vam je prsten važniji od vas dvoje i vaše ljubavi, možda i nije pravi trenutak da prihvatite prošnju.  TEKST Martina RafaeliFOTOGRAFIJE Unsplash

Sve za vaše vjenčanje