Odabir zaručničkog prstena osobna je stvar para, stila koji vole ali i osobe koja prsten odabire. A gdje potražiti ideje? Od odlične zlatarske ponude, galerije fotografija na internetu do prstena slavnih osoba tu su i trendovi. A što nam donose najnoviji? Nekoliko vrlo privlačnih prijedloga ali zasigurno i puno odličnih selfie fotografija sa savršenim prstenom na prstu. Naš je savjet – uvijek birajte po srcu i vašim mogućnostima ali ne zaboraviet i na trendove, neki od modela su nas osvojili na prvu!

Žuto zlato

Trend lista predviđa snažan povratak žutog zlata i iskreno nas zanima da li će se ovom trendu prikloniti i Hrvati! Jer nas već dugo puno snažnije privlači bijelo zlato, ali možda je upravo vrijeme da novu dekadu obilježimo povratku zlatu žutog sjaja.

PRAHIR

 

Održivost

Kako u svemu tako i u nakitu i zarukama generacija mlađih Milenijalaca i starijih pripadnika generacije Z snažno utječe svojim životnim stilom i odlikama. A za njih je posebno važna ideja održivosti, brige za okoliš i kvalitetu življenja. Oni će rado odabirati nakit od proizvođača koji se odlikuju transparentnom proizvodnjom, autentičnim pričama, tradicijom te koji će pružati uvid kako je i tko je izradio odabrani prsten.

LEWIKO

 

Jedinstveni primjerci

Smaragd, crni dijamant, jedinstveni i ne klasični oblici samo su neki od elemenata koji će možda baš vaš zaručnički prsten učiniti savršenim. Jedinstvenim. Samo vašim. Da li ste razmišljali staviti par ideja na papir? Podržavamo vas u tome.

LEWIKO

 

Nije važan samo kamen

Naravno da je kamen u zaručničkom prstenu važan ali trendovi ukazuju da je i donji dio prstena važan u ukupnom dojmu i estetici. Razmislite o možda nešto drugačijem “postolju” za vaš neodoljivi kamen bez obzira na broj karata.

MARK PJETRI

 

Više kamenčića?

Da, da i da. Još prije koju godinu s takvim prstenom je oduševila i Meghan Markle! Tri do pet kamenčića u odabranom obliku može biti još savršeniji odabir od jednog većeg. A osim dijamanta koji bi kamen bio vaš odabir?

PRAHIR

 

Asher Cut dijamant

Ovdje govorimo o rezu, načinu oblikovanja kamena. A Asher tip reza poznat je po svom vintage dojmu i ako vas podsjeća na nakit iz serijala Downton Abbey – u pravu ste! Raste mu popularnost, podsjeća na Art Deco eru (a u vjenčanoj modi sve su više u trendu modeli koji podsjećaju na tu eru) i znalci potvrđuju da uz modernu bazu ovaj tip prstena osvaja srca zaručnica.

Oblici i veličine

U svijetu vjenčanog prstenja uglavnom se odabiru prsteni manje i srednje veličine i to ne samo zbog novaca. Razlog je i to što djevojke vole da im se prsten uklapa u njihov svakodnevni stil, da se primjeti ali i ne da dominira. Ali jedan od trendova koji pozdravljamo je i zaručničko prstenje s naglaskom na veličinu ali i boju i oblik.

ZLATARNA CELJE

TEKST Martina Rafaeli

FOTOGRAFIJE Story vjenčanja press

Sve za vaše vjenčanje