Odabir vjenčanog prstenja svojevrsna je umjetnost. Ona koja spaja dvoje ljudi, snažne emocije, osobni stil, želje dvoje ljudi koje mogu biti jednake ali i različite. Od boje zlata, detalja, širine i veličine, želje za sjajnim trendom ili vječnom klasikom… Kako ta potraga ne bi bila nadmetanje i kako bi prsten savršeno sjeo na mjesto donosimo savjete kako doskočiti brojnim pitanjima. Zato donosimo savjete uz koje je odabir vjenčanog prstenja još i lakše.

  • Zaručnički prsten je simbol ljubavi, odluke i onaj koji je vašoj dotadašnjoj vezi dao novi smjer. Taj prsten je možda i prsten o kojem ste sanjarili cijeli život. A planirajući vjenčanje kad tad ćete se naći u prilici u kojoj ćete započeti potragu za zajedničkim prstenjem, onim koji će i simbolički i stvarno povezati dvoje u jedno.

  • Kako bi u potpunosti bili zadovoljni s odabirom dobar je savjet da u potragu krenete na vrijeme. Posjetite mjesta u kojima ćete osim doborg izbora upoznati i profesionalce koji će biti saveznici na putu pronalaženja najidelanijeg para vjenčanog prstenja. Isprobavajte, razgovarajte, osluškujte želje, budite zadovoljnim onim što odabirete.

  • A kako bi od prvog posjeta i stvarno uživali u ovom odabiru važno je unaprijed i prije prvog razgledavanja razgovarati s partnerom i to ne samo o izgledu prstena već i o tome koliko ste novaca spremni uložiti u ovaj zavjet ljubavi. Tim razgovorom zasigurno ćete izbjeći moguće neugodne situacije, trenutke koji mogu biti razlog za nerazumijevanje. Ovo je prilika u kojoj kompromis ima važnu ulogu, te u kojoj savjet i podrška jednog drugome puno znače.

  • Za konačni odabir vjenčanog prstenja dajte si vremena, prespavajte, razgovarajte, napravite zajednički uži odabir, raspitajte se da li je moguće osobnim detaljima dodatno vaš par prstena učiniti idealnim. Jer tako ćete zasigurno odabrati prstenje koje će u potpunosti biti vaše.

TEKST Martina Rafaeli

FOTOGRAFIJE prstenje Mark Pjetri

Sve za vaše vjenčanje