O važnosti odabira vjenčanog prstenja u skladu s osobnim željama ali i zajedničkim željama budućih mladenaca, te o trendovima u svijetu vjenčanog prstenja uvijek je zanimljivo govoriti. A posebno kada se jedan pomalo zaboravljeni trend opet pojavi i oduševi nove generacije mladenaca. Govorimo o graviranju, o zapisima vama važnih riječi, pojmova, znakova ili datuma na vaše vjenčano prstenje. Za samo graviranje nikada se nije kasno odlučiti. To možete učiniti za vrijeme odabira prstenja ali i nakon preuzimanja, nakon vjenčanja ili možda prve godišnjice. To je osobna odluka dvoje ljudi jer zajedno i donose tu odluku kao i odluku što će se gravirati.

Sam proces graviranja nije zahtjevan ali je vrlo precizan. Izvodi se laser olovkom. Naš je savjet da graviranje prepustite stručnjacima kod kojih ste i odabrali vjenčano prstenje te da se savjetujete oko svih detalja koji vas zanimaju, poput broja slova ili znakova koji maksimalno mogu biti ugravirani i sl.

A ukoliko vas zanima što se uglavnom gravira, donosimo primjere – imena, inicijali, datum upoznavanja, datum vjenčanja, koordinate mjesta gdje ste se upoznali ili vjenčali, datum prvog poljupca, riječi kao što su ljubav, zauvijek, simbol vječnosti, srca… Inspiracije su brojne a opet tako osobne i posebne.

 

 

TEKST Martina Rafaeli

FOTOGRAFIJA Unsplash

    Sve za vaše vjenčanje