Zaručnički prsten je napokon na vašem prstu! I sjaji savršenim sjajem! A vi ne možete prestati pogledavati ga? Tako i treba biti jer su zaruke važan trenutak u vezi dvoje ljudi. Ali sada kad se ponosite statusom i prstenom važno je razmišljati kako taj cijenjeni komad nakita i čuvati na najbolji mogući način. Jer osim što vam puno znači i što ima i materijalnu vrijednost, taj predmet je detalj koji bi lako mogao postati dio nasljeđa vaše buduće obitelji. Zato, pročitajte što nikako ne bi smjeli raditi sa zaručničkim prstenom.

NE NOSITE PRSTEN ZA VRIJEME BAVLJENJA SPORTOM

Svaka aktivnost koja uključuje mogući kontakt s vašim rukama (od tjelovježbe u teretani, igre loptom ili kontaktni sport) može izazvati oštećenje vašeg prstena. Od pada kamena iz baze do ogrebotina, sve je to nepotrebna šteta koju možete spriječiti tako da skinete prsten prije aktivnosti. Jednako vrijedi za plivanje u bazenu ali i moru, bavljenje vodenim sportovima, penjanje…

NE NOSITE PRSTEN DOK ČISTITE

Održavanje čistoće doma, ali i automobila, vrta, može biti razlog za oštećenje vašeg savršeng zaručničkog prstena. Načelno sredstva za čišćenje neće biti razlog za oštećenje vašeg dijamanta, jer se u samoj obradi kamen tretira te tako postaje otporniji. Ali izbjeljivači, aceton i sredstav na bazi klora mogu oštetiti plemeniti metal (podsjećamo na važnost skidanja prstena pri plivanju u bazenu, posebice onih od platine). Zato skinite prsten pri čišćenju ali i rukovanju kemijskim sredstvima. Također vodite računa ako vaš prsten ima i koji biser jer sigurno ne želite da biserni sjaj izblijedi.

NE ODLAŽITE PRSTEN NA BILO KOJE MJESTO

Pre skidanju prstena važno je prsten skinuti ali i pohraniti na sigurno mjesto a sve kako se ne bi oštetio ali i izgubio ili bio otuđen. Zato uvijek pospremite prsten u originalnu kutijicu, na sigurno mjesto. Osim te brige važno je povremeno prsten očistiti prema naputku zlatara te odnijeti na pregled kako bi stručno oko provjerilo da vaš prsten sjaji najljepšim sjajem. A kako očistiti prsten? Mlakom vodom, blagim sapunom, nježnom četkicom i pamučnom tkaninom.

 

TEKST Martina Rafaeli

FOTOGRAFIJE Unsplash

 

Sve za vaše vjenčanje