Velika edukativna kampanja o otkupu zlata koju je prošli mjesec pokrenuo hrvatski lanac srebrnarnica Argentum s ciljem informiranja građana o opasnostima koje se kriju kod ulaska u pogrešnu otkupnu stanicu ostvarila je neočekivane rezultate.

„Iako smo kampanju lansirali usred ljeta, u svih naših 48 srebrnarnica Argentum diljem Hrvatske još uvijek svakodnevno bilježimo pojačan dolazak građana koji žele provjeriti isplaćujemo li zaista toliko visoke iznose za otkup zlata. No, nismo se nadali i tolikom broju nezadovoljnih građana koji su već napravili otkup u nekoj drugoj poslovnici te su se Argentumovim djelatnicima dolazili požaliti na niske otkupne cijene koje su dobili“, rekao je Mihael Palić, direktor maloprodaje tvrtke Argentum.

Podsjetimo, u kampanji Zlatna ovca sa sloganom „Ne budite ovce, pazite na svoje novce“ u kojoj se na duhovit način informira građane o opasnostima koje se kriju kod ulaska u pogrešnu poslovnicu za otkup zlata, a kojih je na hrvatskom tržištu i dalje veliki broj, ističe se Argentumova otkupna cijena od 150 kuna za jedan gram 14 karatnog zlata i 265 kuna za jedan gram 24 karatnog, čistog zlata. Stanje na tržištu je takvo da neki otkupljivači građanima nude samo 60 kuna za jedan gram 14 karatnog, najčešćeg zlata, umjesto 150 kuna po gramu što je više nego dvostruko više zasluženog novca. Također, razlog je i taj što većina otkupljivača svoje cijene nije regulirala onima na svjetskoj burzi plemenitih kovina kao što je to slučaj u Argentum srebrnarnicama.

zlatna-ovca_02_nova

Prvi u nizu duhoviti video uradak iz Argentumove kampanje Zlatna ovca gdje glavni lik predstavlja „najvećeg naivca“ koji je pristao na preniske cijene otkupa svojeg zlata te je, za potrebe kampanje, proglašen dobitnikom nagrade „Zlatna ovca“ pogledajte na linku: https://youtu.be/qlzRPfJkNWk

Kako bi educirali građane o opasnostima nepovoljnog otkupa u Argentumu su pripremili i zanimljivu infografiku: http://www.argentum.hr/novosti/2016/1537-kako-zaraditi-najvise-novca-kad-prodajete-zlato-infografika

Više informacija potražite na www.argentum.hr ili na besplatnom telefonu 0800 59 59.

Sve za vaše vjenčanje