Ukoliko volite bisere ideja o zaručničkom prstenu s biserom (umjesto dijamantnom) može biti vrlo privlačna. Jer jednostavno, biseri ne izlaze iz mode.

Biseri su neraskidiva veza s klasičnim stilom u nakitu, detalj koji se prenosi s bake i majke na unuku i kćer, stil u nakitu koji se lako uklapa u svaki bridal stil. A u zadnej vrijeme dvije su slavne zaručnice posebno doprinjele trendu zaruka, zaručničkog prstenja i bisera. One su Ariana Grande i Emma Stone. Ali uz svu svoju simboliku, a biseri su simbol za čsitoću i ljepotu, jer sami po sebi su vrlo rijetki i posebni, biseri nisu jednostavan odabir za zaručnički prsten. Razlog? Prirodni biseri su prirodni materijal i sami po sebi su skloni utjecaju okoline i oštećenjima. Znatno više od dijamanata. Osjetljive su površine koja jednom kada se ošteti ne može se popraviti. Zato je za takav tip zaručničkog prstena potreba pažljiva njega, pažljivo odlaganje, izbjegavanje dodira s ostalim nakitom i sl.

Ali ovaj tip prstenja očarava izgledom i pričom, jer svaki biser ima svoju boju, nijansu, oblik, priču… Odlično se nose u bijelom i žutom zlatu, slažu se u kombinaciji s dijamantima i drugim dragim kamenjem. Zato, volite li bisere, možda je ovaj trend odličan podsjetnik da i vaš zaručnički prsten bude baš onaj jedinstven, poseban, baš kao i vaša ljubav.

 

Tekst M.R.

Fotografije Tiffany&co

Sve za vaše vjenčanje