Svijet muške vjenčane mode zanimljiva je kombinacija vječne klasike i modnih trendova. I bez obzira na to hoće li mladoženjin konačni odabir biti tamnije ili svjetlije odijelo, trendovski sako s motivima ili, pak, kravata u boji, pri odabiru odjeće za vjenčanje važno je uzeti u obzir nezaobilazne savjete

Pravilo br. 1 – odijelo mora odgovarati tipu vjenčanja

Iako će mnogi reći da je odijelo – odijelo, važno je istaknuti da izgled mladoženje mora uključivati puno više od toga. Njegov izgled mora biti u skladu s vrstom vjenčanja pa ako je vjenčanje dnevnog tipa ili na otvorenom, i izgled može biti manje formalan, svijetlih boja. Za klasična, večernja vjenčanja pravi je izbor tamno odijelo, savršenoga kroja ili smoking. Leptir-mašna pridonosi eleganciji. Za vrlo formalna vjenčanja birajte isključivo smoking i bijelu leptir-mašnu.

Pravilo br. 2 – njegov izgled mora biti usklađen s njezinim

Vaše je vjenčanje prilika da se vas dvoje u punoj snazi i ljepoti pokažete kao par, zato uskladite svoj modni izbor. Pa ako je mladenkin izbor vjenčanica raskošnoga balskoga kroja, mladoženja zasigurno neće odabrati laneno svijetlo odijelo. Ono klasično crno savršenoga kroja najbolji je izbor. Uz vjenčanicu s motivom starinske čipke savršeno se slaže dobro krojeno tamno odijelo, dok uz jednostavne chic vjenčanice sivo odijelo uskoga kroja izbor je broj 1.

Pravilo br. 3 – tjelesna građa diktira odabir modela odijela

Ovo se pravilo često zanemaruje. Ako je mladoženja visok i vitak, većina odijela pristajat će mu odlično. Igra prslukom, kravatom, leptir-mašnom dodatak su dobro odabranom odijelu. Ako je potrebno vizualno stanjiti figuru, ne preporučuju se uski modeli. U tome pomažu i tamne boje. Muškarcima niže građe dobro će pristajati sakoi s dva ili tri gumba kako bi vizualno izdužili figuru.

Pravilo br. 4 – odijelo mora biti savršeno u svakom centimetru

I ono najskuplje odijelo neće izgledati dobro ako nije u savršenom odnosu s tijelom. To podrazumijeva prikladnu veličinu koja dopušta potpunu pokretljivost, savršenu dužinu nogavica usklađenu s cipelama, finu liniju struka, važno je i da hlače fino stoje odostraga, da bude lijep pad nogavica, odgovarajuća dužina rukava i veličina revera, da ovratnik bude dobro skrojen te da sve bude kombinirano s prikladnom košuljom, kravatom ili leptir-mašnom.

Pravilo br. 5 – detalji su dio osobnosti, birajte ih pažljivo

Kao zadnje, ali ne i manje važno, treba znati odabrati detalje i uskladiti ih s cjelokupnim izgledom. Gumbi za manšete, ukrasna maramica, kravata, leptir-mašna, prsluk, čarape, cipele, sat, remen, nakit… sve je važno. Prvi i najbitniji savjet jest da ne treba pretjerivati, što se posebno odnosi na omiljene motive, ali koji nemaju veze sa samim vjenčanjem, poput zabavnih natpisa na gumbima za manšete ili kao motiv na čarapama. Birajte sa stilom, neka cipele i remen budu kožnati, a sat i nakit decentni, nikako ne previše upadljivi. Budite mladoženja sa stilom, i sve to začinite odabirom savršenoga muškog mirisa.

Fotografija: Profimedia

Preporučujemo

Sve za vaše vjenčanje