Priča o kravati počinje u davna vremena kada su mladići i djevojke javno “pečatili” svoju ljubav darivanjem rupca koje su djevojke mladićima vezale oko vrata. To bio znak uzajamne ljubavi i vjernosti, znak veze, a kasnije se ta simbolika u nešto izmijenjenom obliku prenijela i na ono što danas poznajemo kao kravatu.

I mladići žele na svoj najvažniji dan biti lijepi, elegantni, dostojanstveni… dostojni svoje izabranice koja će u toj prigodi zablistati poput kraljevne. Kravata je važan simbol muške elegancije i kao takva sastavni je dio mladoženjinoga urešavanja za čin vjenčanja.

Mladoženja se uz neizostavnu klasičnu kravatu može odlučiti i za neku od inačica: rubac vezan na način umjetnika, ispod košulje ili leptir kravatu, koja pristaje uz posebno svečana odijela i posebno odvažne momke.

Kroz kravatu mladoženja ne veže samo običan čvor. On kao zalog budućnosti veže čvor ljubavi s izabranicom svoga srca i pečati sve one daleke ljubavi koje su bile potvrđivane darivanjem i vezivanjem rupca!

Preporučujemo

Sve za vaše vjenčanje