Stoljećima je kravata manje ili više popularan dodatak muškoj odjeći. Od svoje formalne i svečane funkcije do svakodnevnog, ležernog dodatka odjeći, u beskonačnoj kombinaciji boja, uzoraka, materijala i širina, postala je sasvim uobičajen modni dodatak na ovratniku košulje.
Igla za kravatu nema tako zanimljivu i razvikanu povijest kao kravata, no na starim slikama može se zamijetiti kao nakit vezan uz maramu, a kasnije i kravatu, dokaz bogatstva i moći, izrađena od plemenitih metala i često ukrašena dragim kamenjem.
Danas se igla koristi rijetko. Muškarci nikako ne vole bušiti rupe na svojim skupocjenim svilenim kravatama. Jedan od rijetkih izuzetaka je legendarni dizajner Karl Lagerfeld čija je zbirka senzacionalnih igala za kravatu, naizgled, beskonačna.
Umjesto igle uobičajena je kopča koja spaja prednji i stražnji dio kravate, sprečavajući da stražnji dio, rep, proviri i naruši cjelokupni izgled. Osim toga, gospodin neće doći u neugodnu situaciju u kojoj, na jakom vjetru, neuspješno pokušava uloviti kraj svoje lepršajuće kravate.
Kopča za kravatu također je ukras, decentni modni dodatak i jedini, uz dugmad za manžete, samo muški komad nakita.

Sve za vaše vjenčanje